livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Månader av väntan på olika tillstånd

Publicerad 2012-11-20 18:00:00 i Allmänt,

Vi lämnade in ansökan om förhandsbesked i slutet av januari, vi ringde med jämna mellanrum till kommunen och kollade hur kvarnarna malde. Vår tomt ligger utanför byggplanerat område, så vi ska mest troligt gräva egen vattenbrunn och också ha eget avloppssystem. I början av april fick vi veta att en granne var orolig för att vårt avlopp skulle förstöra hans vattenbrun. Så vi rekommenderades att först söka om miljötillstånd. Hur skulle det lösas?? Infiltration godkändes inte, det måste bli ett minireningsverk. Det blev många timmar på nätet för Ulf som läste på om olika lösningar. Vi kontaktade en firma som skulle hjälpa oss rita avloppssystemet och även hjälpa oss med ansökan. Löften som inte hölls, vi har inte tid just nu, vänd er till den och den firman. Vi ringde några olika, men fick inga riktiga svar och kostnaden skulle ha skenat iväg bara för ansökan. Veckorna gick och luften höll på att gå ur oss, då tog vi oss samman och bokade tid på miljökontoret!! Och det som hade låtit så svårt var egentligen väldigt enkelt, vi fyllde i en blankett hur vi hade tänkt oss och vilken typ av reningsverk vi skulle ha. Sen skissade vi upp på en karta hur det skulle ligga på tomten - och ansökan lämnades in. I början på juli kom en miljötjänstekvinna ut och tittade hur det såg ut "in the real life"hon skulle handlägga ärendet - och så blev det semester!
Ett par bilder från dagen när miljökvinnan var ut och tittade! I mitten av augusti fick vi äntligen klart med miljötillståndet och ansökan om förhandsbesked aktualiserades

Kommentarer

Postat av: Dootran

Publicerad 2012-11-20 21:53:03

Det HÄR blir spännande!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela