livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Nu är vi igång...

Publicerad 2012-11-25 14:44:30 i Allmänt,

Så var det då äntligen 9 oktober när byggnadsnämnden hade sitt möte - och vi fick JA - inte helt oväntat! Jätteroligt och samtidigt vände det sig i magen en extra gång, det här verkar bli av!!!
Vi kontaktade vår mysiga säljare och gjorde upp om en tid för att träffas och skriva köpekontrakt.
Köpekontrakt ... vänta nu hur skriver vi det?? Surfa på nätet igen, det finns blanketter att köpa, men nästan 300 kr för ett papper lät lite dyrt! 
Ulf gick in på Akademibokhandeln och där fanns både köpekontrakt och köpebrev för 39 kr st, perfekt, då blir allting rätt gjort! 
 
Vi kom överens med säljaren att det var okej att vi började avverka skogen på tomten fast den inte var avstyckad ännu. Vi skrev pappren och betalade en handpenning, inväntade förhandsbeskedet skritfligt och förde alla papper till Lantmäteriet för att få tomten avstyckad. Då kom nästa kalldusch: " vi har jättemycket jobb så det här tittar vi nog på till våren"!  TILL VÅREN, utbrast jag, vi vill börja gjuta grunden i mars!!  Jaha okej, ni ska bygga, då ska vi se vad vi kan göra! 
 
Och den här gången blev vi glatt överraskade, det tog bara ett par veckor så ringde en pratglad man från Lantmäteriet och undrade om vi hade tid att följa med ut och visa stället så mäter han ut vår tomt!  Självklart såg vi till att ha tid med det.
 
Ännu kan vi inte riktigt slappna av, en granne kommer eventuellt att överklaga för att han vill att kommunen ska skynda på med den nya vägen till stallet. Tack och lov ska det vara ett möte om det snart, så vi hoppas och ber att det ska bli ett bra möte.
 
Trots hotet om överklagan bestämde vi oss för att börja avverka, det var en rätt härlig känsla att få börja röja. Vi kände oss som riktiga nybyggare.
 
Vi stod och tittade och funderade, hur långt från vägen vill vi att huset ska stå - och hur långt från ängen. Vi bestämde att först hugga ner träden där huset ska stå, vi tävlar ju lite mot kylan. Vi vill hinna hugga ner, röja undan och täcka med halm och pressening innan kylan och tjälen kommer, för att vi ska kunna gjuta grunden i mars - april. Så nu vet ni varför det är så milt ute:)!
 
Här har de första träden fallit!
 
Och så här mycket ved blev det första dagen! (Jag tror inte pappa Benjamin skulle ha varit riktigt nöjd med hur vi kapat och travat veden, men just nu är det inte prio ett hur traven ser ut, det blir nästa höst:)
 

Kommentarer

Postat av: Ylva Lassfolk Sundqvist

Publicerad 2012-11-25 17:56:00

Va kul och spännande med husprojekt! Lycka till!

Svar: Tack Ylva - jo det är jättekul - ni har ju oxå testat på det:)
Björngårn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela