livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Röjsågen - vilken maskin!!

Publicerad 2012-11-28 22:35:29 i Allmänt,

Så kom den då äntligen från Korpilombolo - röjsågen, som vi har köpt på Blocket!! Och vilken maskin! 
 
När det ljusnade på lördagmorgon var vi vid tomten, vi hade tagit med oss matsäck, hunden, motorsågen och den nyinköpta röjsågen. Det var min uppgift att använda röjsågen, selen sattes på, vi ställde in den för min längd och jag fick noggranna instruktioner av min kära man hur jag ska använda den. Full gas, bestämt, alltid från höger och kööör --- och vips så föll ett träd och ett till och ett till.... fast dom var inte tjocka i diameter. Det var verkligen roligt, det kändes att det hände så mycket på så kort tid, och så här såg det ut.
 
Jag kände mig så proffsig:) Efter en kvarts sågande, jag med röjsåg och Ulf med motorsågen var det dags att fixa undan det vi sågat. Och det var svettigt värre, men roligt ändå. 
 
Efter drygt en timmes jobbande tyckte vi att vi var värda kaffe och smörgås, underbart gott! Kaffe är faktiskt godast i skogen. Jack gillade att vi fikade, för annars var han fast i ett långt band en bit ifrån oss. Här trivs han med Ulf! 
 
Idag hade vi också våra först gäster till Björngårn, det var Ulfs syster med man som kom och tittade var vi ska börja bo! Med sig hade dom en stor flaska Coca cola, det var uppskattat! 
 
Vi jobbade på i drygt fyra timmar - tills mörkret kom- och kände oss väldigt nöjda med dagens pass, gläntan växer där huset ska stå, vår vedtrave växer, och även våra muskler!!  Sen var det otroligt skönt med bastu när vi kom hem!
Det är svårt att visa med bilder, men snaaart ryms vårt hus på den kalhuggna marken! Då ska vi täcka med halm och presenning!!

Kommentarer

Postat av: Birgitta Ryås

Publicerad 2012-11-28 23:21:59

Å, vad duktiga ni är!!
Måste vara skönt att göra något med så påtagliga och synliga resultat - så är det ju inte alltid...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela