livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Tanken på att bygga föds...

Publicerad 2012-11-17 19:06:00 i Allmänt,

Vi har under ett par år funderat på att sälja huset,som känns alldeles för stort sen tre av barnen flyttat ut. Vi har pratat om lägenhet, det känns enkelt och billigt. Men sommaren 2011 hälsade vi på ett par goda vänner i Sunderbyn, som bor i ett 10 år gammalt älvsbyhus - och det känns fortfarnade fint och fräscht! Tanken slog oss, tänk om vi skulle bygga ett hus, litet och nätt, anpassat för de behov vi har nu, och det måste inte kosta skjortan. 
 
Sagt och gjort, vi ställde oss i kommunens tomtkö - och fick efter några veckor beskedet att vi står på plats 832 i tomtkön! Det kändes inte så upplyftande. Sen vi väl bestämt oss för att bygga vill vi göra det snaaart. 
Vi letade febrilt efter hemmansägare runt Luleå som ägde mark och kanske ville sälja en bit åt oss. Tack vare våra vänner Kristina och Lennart fick vi tips om en kvinna i Björsbyn, vi ringde henne och hon skulle fundera på saken!
 
Efter en vecka tog vi kontakt igen och JO, tanten ville sälja åt oss och hade ett par ställen att välja på i Björsbyn. I början av december 2011 var vi en snöig söndag och tittade runt och vi fastnade för Björngårn

Kommentarer

Postat av: Mona N

Publicerad 2012-11-17 20:08:40

Så spännande! Känns lite extra roligt då det är på samma ställe som vi tänkte bygga för ca 8 år sedan, men fick inte bygglov så det blev Sunderbyn istället. Av bilden jag såg på fb från trädfällningen så verkar det vara på andra sidan vägen mitt emot "vår" tomt. Tänk så mycket vi traskat omkring där och passerat på oräkneliga barnvagnspromenader. Vad blir det för hus?
Lycka till med hela resan från dröm till verklighet!

Svar: Det visste jag inte att ni hade på gång här oxå! Synd att det inte blev av. Vi ska bygga Fiskarhedenvillan, modell Ärlan, fast vi har ändrat en hel del på grundritningen!
Björngårn

Postat av: Malin G

Publicerad 2012-11-17 20:13:10

Kul med en husbyggarblogg!!! Kommer följa den med spänning.....

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela