livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Vilket hus ska vi bygga???

Publicerad 2012-11-23 21:21:00 i Allmänt,

Så har vi då lämnat in ansökan om förhandsbesked och vår handläggare sa att eftersom vi fått ja från miljökontoret så ser hon inga hinder för att vi inte skulle få ja på förhandsbeskedet.
Då började vi på allvar fundera på vilket hus vi ska bygga. Några krav har vi som vi inte vill pruta på - öppen planlösning vardagsrum- kök, tre sovrum, bastu och vidbyggt garage. 
Från början var vi säkra på att det skulle bli Älvsbyhus, modell Tyr, men min man är av den grundliga sorten och ville gärna kolla på lite andra modeller oxå :). Högen av huskataloger växte på köksbänken, vi bläddrade och vi surfade, vi hittade många fina hus, men inget som var exact som vi ville ha det. Sen har vi ju satt en viss budget också, priset får inte skena iväg hur som helst.
 
Till slut var tre hustillverkare kvar att kolla lite närmare på, Älvsbyhus, Smålandsvillan och Fiskarhedenvillan. Vi träffade alla tre försäljare, var på husvisningar och tittade på de tre husmodellerna som var aktuella.
Älvsbyhus var prisvärt, ljust och fint, vi gillade kök - vardagsrum, MEN man får inte flytta väggar och dörrar och sen var det lite andra detaljer som vi inte heller riktigt kunde acceptera.
Smålandsvillan, något dyrare, men inte så mycket bättre med att förändra ritningen och där var vi inte heller riktigt nöjda med alla detaljer.
 
Så kom vi då till Fiskarhedenvillan, vi tittade på en helt annan modell än den vi tänkt bygga, men vi gillade det vi såg! Vackra fönster, gediget, dörrfoder av trä och breda fina golvsocklar, man kan bygga ryggåstak i kök och vardagsrum  OCH för ett pris på knappt 4000 kr får man göra om ritningen nästan hur man vill :).
 
Vi fastnade för en modell som heter Ärlan och vi ville gärna se en sån i verkligheten. Fiskarhedens försäljare Anders Larsson tog reda på var en sådan fanns, och den närmaste fanns i Sundsvall. Ägaren kontaktades - och självklart fick vi komma och titta på huset!
Då fick det bli en minisemester till Sundsvall!! Det blev en trevlig resa och även om vi inte kommer att bygga exact som dom så blev vi ändå mer säkra på att det huset vill vi bygga.
 
Det har blivit många timmar vid datorn och ritprogrammet som finns på Fiskarhedenvillans hemsida, (om jag ska vara ärlig så är det Ulf som ritar och jag säger sen vad jag tycker  och sen kommer han med nya förslag osv osv)
Och det känns jätteroligt, snart måste vi bestämma oss....  och det är oxå roligt! 
 
 

Kommentarer

Postat av: Frida

Publicerad 2012-11-24 00:42:16

Så roligt! Och vad billigt att ändra planlösningen, men ack så värdefullt!

Svar: Det är jätteskoj - och det känns otroligt bra med Fiskarheden och att man ändra utifrån egna behov och önskemål :)
Björngårn

Postat av: Frida

Publicerad 2012-11-25 21:02:14

Kan hända det blir fiskarheden för oss också den dagen det är dags. Har hittat ett vi fastnat för.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela