livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Byggsamråd....

Publicerad 2013-04-20 21:14:03 i Allmänt,

Nu rasslar det till och händer mycket på en gång! I fredags hade vi byggsamråd på kommunen. En tjänsteman, vår kontrollansvarige Helena, Tomas från LBM och vi, träffades och pratade igenom byggstarten! Alla papper synades, ritningar granskades - och allt såg jättebra ut!! Inga mer papper, eller vänta nu, jag fick nog med ett papper som jag gärna ska lämna till nån på Metria som ska göra utsättning av huse! Men det är inget som kan sätta stopp för bygget. Nu kör vi........ I torsdags var Göran och fällde träden som ännu behöver tas bort för att det ska gå att bygga. Det blev mycket ved att ta rätt på! Här ser ni en del av den fina veden!
Idag tog vi ett rejält träningspass och travade upp en hel del av veden, tur att Petter var hemma och hjälpte till. Det brinner ju lite i knutarna att få tomten klar för markavtäckning. Efter ett par timmars jobb kändes det som att vi kommer att ha ved för en hel livstid och det fanns fortfarande en hel del kvar att trava upp. Då kom Ulf på den strålande idén att vi kan lägga ved till salu, säkert finns det nån som vill köpa och kommer och hämtar det direkt från tomten. Sagt och gjort, jag fotade högarna och satte annons både på Blocket och Facebook. Det tog inte mer än 10 minuter så hörde en facebookväns man av sig att de ville köpa:):) ! Annonsen på Blocket hade inte ens hunnit komma in! Så var det problemet löst. Nu ligger det rishögar kvar där, men det är snart Valborg och Björsbyns byaförening vill ha ris till sin brasa! Efter lunch och en paus körde vi första flyttlasset till Rutvik, det känns riktigt bra att vi börjat, för vi har en del att göra!! Vi har en liten famlijetävling om hur många vändor vi måste köra med bilsläpet för att tömma huset?? Är det någon annan som vågar sig på en gissning??

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela