livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Tankar en lördag i april

Publicerad 2013-04-06 15:06:10 i Allmänt,

I fredags kom ett brev från Fiskarheden, som såg ut så här
. Datum och till och med klockslag när vårt nya hus kommer, visserligen i små molekyler, men ändå... Jag tror att det var den verkligheten som har satt fart på vårt packande, för idag har det hänt rätt mycket på den fronten! När jag i nåt av de första inläggen skrev att den här bloggen ska handla om resan när vi bygger ett nytt hus, så förstod jag nog inte hur sant det var! För det är verkligen en resa på många sätt! Jag har rensat en hel del under hösten och det känns otroligt skönt. Nu har jag kommit till "känslokartongerna", de innersta vråna av huset och av mig själv kanske! Idag kollade jag igenom en kartong som jag packat för kanske 22 år sen och hittade dom här skorna
Jag gick och visade dom för Ulf och jag såg att han kände samma sak, en våg av känslor sköljde över oss - vart tog tiden vägen? Vad gjorde vi av tiden med barnen? Såg vi dom tillräckligt? Små filmsnuttar spelas upp för den inre synen, där barnen kommer springandes i dom små skorna, ibland sprudlande av energi och glädje och ibland lessna över något ! Det var ofta lätt att trösta och hitta på nåt, så var allt bra igen! Många underbara minnen dyker upp, men också tanken på hur fort det gick och snart står alla fyra på egna ben och man måste släppa taget! Då dyker orden upp ur Viola Renvalls dikt "Mina vuxna barns änglar" ... Jag citerar några rader: "Jag talar till mina vuxna barns änglar De behöver er Mera än då de var små de behöver er förtvivlat för ungdomen är den svåraste tiden Allting ska göras på egen hand man skall rycka sig lös tänka igenom allt själv En mor kan inte längre råda Men er visdom är Guds. Stanna kvar hos mina vuxna barn, änglar!" Underbart även med vuxna barn, men tryggt att få lita på att änglarna går med! Lite nostalgi blev det, men solen skiner och nästa vecka åker vi till Hemavan med alla våra vuxna barn och en pojkvän! Livet är gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sonja

Vi är ett par i 50-års åldern som bor i Luleå. Alla våra fyra barn har flyttat hemifrån. Vårt hus på Lebäcken på 200 kvm kändes alldeles för stort - så vi sålde det och byggde en Fiskarhedenvillan som är hälften så stor. Bloggen började som en byggblogg, där jag berättade om resan från att köpa en tomt till det färdiga hemmet! Nu har vi flyttat in och stortrivs, men jag gillar att skriva så bloggen får leva vidare under namnet Livet i nyhuset!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela