livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Bybor....

Publicerad 2013-12-29 20:36:45 i Allmänt,

Idag har vi haft våra grannar på fika. Vi funderade ett tag hur vi ska lära oss vem som bor i vilket hus i vår närmaste omgivning. Några lärde vi oss på en gång, vissa kom förbi bygget och pratade varje dag. Andra hade vi ingen som helst koll på även om alla hejar när man möts oberoende om man går, cyklar eller åker bil. Vi tänkte att nu när vi bor i en by så är det viktigt att lära känna grannarna, vi bjuder alla längs vår väg och några till på julfika - så idag har de varit här - 20 stycken i spridda åldrar från 7- 83 år. Väldigt trevliga grannar har vi, roligt att lära känna dom lite grann. Och jag inser vad som är skillnaden på att bo i en by mot i ett bostadskvarter. Här känner alla varandra, de vet vad varandras barn heter och vad de gör. Även om de kanske inte träffas jätteofta, så känner de i alla fall varandra och verkar bry sig! Jag var så upptagen med att vara värdinna så jag glömde fota, men jag fotar en av blommorna vi fick idag en av de vackraste buketter vi nånsin fått
och en fantastisk ljusskapelse :)
Det känns också bra att alla fick träffa vår labrador Jack och ingen var rädd för honom. Han gör ju sina små lovar i grannskapet och då är det bra att veta att ingen blir vettskrämd för honom. Närmaste grannflickan vill komma och leka med honom i morgon igen. Det finns visst ett afrikanskt ordspråk som säger att det krävs en hel by för att fostra ett barn. Det är där vi ofta brister idag tror jag. Vi blundar, vänder bort blicken och tänker att det där har inte jag med att göra. Men egentligen har vi ju alla ansvar för varandra. Fram med mer bya-anda!!

Kommentarer

Postat av: Monica Thylin

Publicerad 2014-01-02 06:06:18

Jag kan inte kommentera under alla dina fina inlägg. Men man blir så glad när man läser din blogg den är så varm och man känner sån glädje och kärlek. Önskar er ett Välsignat Nytt År 2014. Ni har ett riktigt mysigt nytt hem.

Svar: Tack Monica:) Jag önskar också dig och din familj Ett Välsignat Nytt År!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela