livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Det lackar mot jul...

Publicerad 2013-12-21 00:11:57 i Allmänt,

Jag gillar den här årstiden, även om det regnar lite ute när det borde vara snö och gnistrande kallt, men ändå... Det är så mycket som är gott. Vi tänder mer ljus i hemmen och för andra! Vi har lite mer omsorg om varandra än vanligt. Vi tänker till lite extra, undra vad den och den personen skulle bli glad åt? Tänk om vi skulle åka med en blomma åt dom? Vi ringer och bjuder nån på fika!! Samtidigt får jag spjärna mot stressen som gärna vill tränga sig på. Julklappar som ska ordnas, fika - och matbröd som ska bakas, mat som ska handlas och lagas. Men vem sätter ribban?? Jag själv!! Om och om igen vill jag påminna mig om vad som är viktigt. Vad ska vi prioritera för att det ska bli en GOD JUL - en fridfull och välsignad jul! Att umgås är viktigt! Nu har jag njutit ett par kvällar att verkligen hinna prata med en hemvändande son. Och grannar som tittade in på en kaffe, det uppskattar vi:)! Vår hund gillade dom också!
Det är lite roligt med julklappar, att tänka ut vad var och en gillar eller behöver, och förhoppningsvis gissa rätt. Att ha lite hemligheter till höger och vänster, och tissla och tassla. Fast det gäller att hålla det på en rimlig nivå - det blir så lätt för kravfyllt och glädjen försvinner. När paketen väl är inslagna känns det riktigt skoj!
Idag var både jag och Ulf lediga, på förmiddagen njöt vi av ledigheten hemma, badade bastu och "såsade" på. Sen begav vi oss ut i vimlet, men det var inte så farligt. Vi hittade t.o.m. en parkeringsplats på Coop :) även om vi inte var helt ensamma i affären:). Några dagar kvar till julafton, med lite bak och pyssel här hemma, julkonserten på söndagkväll i Nederluleå kyrka, fler hemvändande barn som kommer, mycket att glädjas åt. Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på dom som har det jobbigt på olika sätt, dom som kanske inte har råd att ge sina barn det dom vill, barn som är rädda när julen kommer för att föräldrarna dricker, dom som är sjuka, ensamma..... listan kan göras lång. Jag vill lämna alla dom i bön inför Gud och innesluta dom i hans omsorg. Jag är glad att få bidra till julfirandet i Porsökyrkan!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela