livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Det strålar en stjärna

Publicerad 2013-12-08 12:10:49 i Allmänt,

Under veckorna före jul far vi församlingspedagoger i Nederluleå församling runt i olika distrikskyrkor, bönhus, skolor och förskolor och spelar julspel. Vi möter totalt över 2000 barn och pedagoger. Det känns roligt och meningsfullt att få föra ut julens budskap.
I år har vi ett julspel som börjar hemma hos stjärntydarna, som sen letar vidare, följer stjärnan och hittar till slut fram till stallet i Betlehem och hittar Guds son - Jesus. När spelet är klart gör vi en reflektion, kollar med barnen hur många som har stjärnor i sina fönster, och varför man egentligen har det? Just det, stjärnan påminner oss om den stjärna som tändes när Jesus föddes och som visar oss vägen till honom. Vilka ledstjärnor har vi i våra liv, vad är det som driver oss och för oss framåt? Och vart för våra ledstjärnor oss? Jag tror att vi alla har ledstjärnor av olika slag fast vi kanske inte reflekterar över det! Osökt kommer jag att tänka på den kända julsången och strofen "stjärnan från Betlehem, leder ej bort men hem..." Jag hoppas att jag själv och ni med mig har en ledstjärna som gör att vi blir alltmer den Gud har skapat oss till, och att vi i det, även kan bli till välsignelse för varandra.
Idag har vi tänt det andra adventsljuset i vår fina ljusstake som vi fick av Åsa och Peyman :) Jag sitter och tänker på lägret med ledarskolans ungdomar som vi hade från fredag till lördag. En av uppgifterna var att de skulle dramatisera julevangeliet på sitt sätt. Jag kommer speciellt ihåg ett uttryck som en av ungdomarna sa när han berättade om hur Maria blev gravid. "Gud gör ibland på mystiska vis" - Ja, visst är det så, ibland är det svårt att förstå hur Gud handlar, och varför det blir som det blir. Vi fortsatte att prata om julevangeliet, hur stark Maria var som sa JA, även om det innebar en otrolig skam för henne att börja vänta barn utan att vara gift. Min kollega Inger sa något som för mig blev en aha upplevelse - tänk dig själv att en 14-årig flicka kommer och berättar för dig att hon är gravid, "fast jag har inte varit med nån man, en ängel berättade det för mig" -det var lika ofattbart då som nu. Inte var människorna nå annorlunda på den tiden. Stort av Maria - fast hon var ju helt säkert buren av Guds kraft - men det är även vi.. Egentligen borde det vara lättare för oss att tro, vi har facit. Jesus växte upp, gjorde under, predikade Guds nåd, rensade upp i templet, trotsade många av den tidens lagar, såg till de svaga, förlät synder, dog och uppstod - för vår skull! Jag hoppas att advents- och jultiden ska ge oss möjlighet till reflektion och goda samtal kanske i brasans sken

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-12-08 12:16:14

Vad fint du skriver Sonja!

Svar: Tack:)
Sonja

Postat av: Lena

Publicerad 2013-12-08 14:48:39

Fint skrivet :)

Svar: Tack Lena:) Ha en välsignad advents - och jultid!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela