livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Drömmen är sann!

Publicerad 2013-12-04 21:30:22 i Allmänt,

Nu är det sant - bastun är igång! Mycket under processen mot ett nytt hus handlade om bastun. Hur stor ska den vara? Vilka material ska den byggas av? Vad som också var viktigt var en dörr direkt ut på baksidan och en musikanläggning! Och inte minst - vilken kamin skulle vi köpa? Det blev en Harvia - aina valmis. Kaminen är påslagen hela tiden och när man ska basta öppnar vi bara locket och börjar bada - helt underbart.
Vi har verkligen saknat bastun. På tre dagar har jag bastat tre gånger:)! Det är så avstressande och så känner man sig så otroligt ren efteråt. Jag tänker att duscha är som att säga ett slarvigt förlåt i förbifarten när man gjort nån illa och att bada bastu är nästan som att gå i själavård eller bikta sig! Om man gör en liknelse alltså:) Alla som nångång burit på nåt jobbigt som man kanske försökt förtränga eller förvränga men sen fått lasta av sig, eller när man fått försäkrat att JO - förlåtelsen som Jesus ger, den gäller också dig! Så är känslan efter en riktig bastu - man känner sig befriad och ren!! Fast den yttre renheten är föga värd om man inte också har den inre friden och ron! För ett år sen ungefär den 12.12.12 skrev jag ett inlägg här på bloggen- det hände det så många positiva saker i vår familj - och det är nästan så att dagen idag blir lika minnesvärd. Oväntade skattepengar på kontot för vissa - första hands kontrakt på en lägenhet i Linköping för andra. Och jag har varit och träffat en personlig tränare som ska hjälpa mig att göra ett bra program så jag tar mig igenom Vasaloppet! Jag känner mig väldigt taggad. Och så ett par bilder från utsidan av huset, den från framsidan tog jag för ett par dagar sen, den från baksidan tog jag idag när jag var hemma på lunchen. Solen sken och det var SÅ vackert och fridfullt
!
Tyvärr går ju inte känslan att fånga på bild

Kommentarer

Postat av: Amanda

Publicerad 2013-12-06 14:53:38

Så otroligt fint! :D

Svar: Tack :)
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela