livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Verkligheten

Publicerad 2013-12-13 08:48:50 i Allmänt,

Sömnen vill inte infinna sig - då får jag väl skriva lite istället. På jobbet fortsätter vi med våra julspel - och det känns fortfarande meningsfullt att få berätta varför vi firar jul. Fast ibland kan det kännas lite tjatigt att återigen sjunga "Nu tändas tusen juleljus.. Dagens jobb innehöll även planering för julafton i Porsökyrkan. Vi har "samling kring krubban", sen kan den som vill fortsätta gemenskapen med sång, lek och pyssel. Självklart äter vi också julmat tillsammans. Ingen som inte vill ska behöva sitta ensam på julafton! Det känns nästan som en förmån att få jobba med det och kunna erbjuda den gemenskapen. Vår bastu har fått ytterligare en bänk, förra bilden var lite en "fuskbild", jag tog den i en sån vinkel så det inte märktes att bara ena bastulaven var på plats. Men nu är den där :)
Undrar om det är så vi gör ibland i livet. Vi visar "bilder" från en viss vinkel för att inte visa hela sanningen. Jag har ibland funderat över mig själv och skrivandet här på bloggen. Det kan kanske låta som att allt är så perfekt och bekymmerslöst - men så är det ju inte. Oftast finns det nåt som gnager, nånting jag oroar mig över, och böneämnen är otaliga. Samtidigt är min upplevelse den att ju mer man kan lyfta fram det som är gott i ens liv, desto ljusare blir det. Spiralen kan ju också gå åt andra hållet, börjar man beklaga sig och tycka att allt är elände, så kan det ta över. Livet är oftast en blandning av blå himmel och moln. Det är nästan aldrig så mulet och mörkt att det inte finns nånting att glädjas över och vara tacksam åt - å andra sidan är det sällan helt klarblå himmel, oftast finns det nån liten molntuss. Det är livet!! Jag kommer att tänka på min kloka farmor, som är död sen många år, hon brukade säga: Ni oroar er för så mycket, men det mesta blir inte av!! Klokt va?! Släpp bekymren och njut av nuet!! Jag tänker också på min dotters tolkning av "Kasta dina bekymmer på Herren" - bokstavligen kasta - och det man kastat ifrån sig kan man inte plocka upp igen. Ni kan läsa mer om det på bloggen Elins virklighet som jag länkat till här bredvid. Nu väntar en trevlig helg - jag hoppas att många av våra vänner tar vår inbjudan om adventsfika på allvar och kommer förbi och fikar i morgon eftermiddag/ kväll. Självklart är man välkommen vid andra tillfällen också!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela