livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Besöket i Borlänge och lite annat

Publicerad 2013-02-06 21:46:00 i Allmänt,

Nu har det gått några dagar sen vi kom hem, och dom dagarna har vi behövt för att landa efter en mycket intensiv och rolig helg. Men om jag börjar från fredagmorgon så tåget höll tidtabellen och vi kom på avtalad tid till Fiskarhedenvillans kontor i Borlänge. Vi fick träffa Anneli som är köksritare, eller köksarkitekt (vet inte riktigt hennes proffession). Hon hade på förhand fått veta lite om våra önskemål, färger, placering av maskiner och skåp osv. Vi började med att gå runt och titta lite på de utställningar som fanns där, färger på luckor och olika typer av maskiner och placeringar av dessa. Sen satte vi oss framför datorn laddade med varsin stor mugg kaffe (det var också en höjdare, för just kaffet hade varit en bristvara på morgonkvisten). Anneli hade gjort några olika förslag som vi fick titta på och tycka till om. Programmet i datorn var helt fantastiskt så man kunde verkligen föreställa sig hur det kommer att se ut i verkligheten, tror vi i alla fall. Vi tittade och tyckte till, flyttade skåp och lådor fram och tillbaka, bytte plats på diskmaskin och häll, flyttade igen. Och måttet mellan diskbänk och häll måste vara en viss längd. Bredvid diskmaskinen ska det finnas en avställningsyta, ja det är mycket att tänka på!! Och vilken fläktkåpa såg ut att passa bäst? Och vilka färger? Och hur vill vi ha inredning i skåp och lådor? Vi fick många bra tips och idéer- Tiden bara flög iväg och vips så hade nästan hela förmiddagen gått. Till slut så kände både vi och Anneli oss riktigt nöjda och offerten skrevs ut! Inte så farligt ändå, köket är husets hjärta och det är värt att satsa lite extra! Under tiden vi satt där kom även Maria, arkitekten, ner med våra ritningar. Vi tittade på dom och visade på de önskemål vi ännu hade. Medan vi sen kollade in golvmaterial och annat på utställningen så gjorde Maria klart ritningen, som vi sen fick med oss hem. Besöket avslutades med att Anneli skjutsade oss tillbaka till järnvägsstationen och bjöd oss på lunch. Nöjda och belåtna satte vi oss på tåget mot Stockholm, väldigt överens om att besöket i Borlänge var väl värt tid och pengar det har kostat. Här är en animerad bild av köket sett från vardagsrumsdelen, observera att färgerna inte helt stämmer överens med verkligheten.
Vår helg fortsatte med ett Stockholmbesök där vi träffade Petter och fick se Karlbergs slott där han tillbringar det här året. Det var jätteroligt och intressant. På lördagmorgon fortsatte vi med hyrbil till Linköping och Oscar och Sandra. Underbart att få träffa dom och se hur dom har det och var de bor. Vi återvände på söndagkväll till Arlanda och landade på Kallax kl. 22. Väl hemma igen så kom vår husförsäljning över oss, huset har varit till salu över två veckor och ännu inga bud!! Men på måndag kom det första budet, och idag, onsdag har det bara rasslat till så nu är vi över begärt pris! Det har nästan varit svettigt idag, det känns som det har pipit i telefonen hela tiden och buden avlöser varandra, men såklart är det helt fantastiskt roligt att det gör det. Ännu har vi inte sett slutet - fortsättning följer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela