livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Björngårdsvägen 100

Publicerad 2013-02-27 16:51:41 i Allmänt,

Pusselbit efter pusselbit faller på plats. Igår fick vi ett brev från kommunen - Bygglovsavdelningen har bedömt att er bygglovsansökan är fullständig per den 2013-02-15!!! Halleluja - fast sen kommer - Beslut i ärendet meddelas inom 10 veckor - inom 10 veckor!! Men jag är optimist och tror att då kan det gå på 4 veckor. Grannarna ska få tycka till ännu en gång, men jag tror faktiskt inte att de tänker invända nånting nu, när de inte gjort det förra omgången. Och gör de inte det, DÅ kan det vara klart på 4 veckor. Sen får vi beställa huset.:) :) Vi har funderat en del på hur vi ska få reda på vilken adress vi kommer att bo på, vem bestämmer det? Och hur får man reda på det? Ulf googlade och såg att nån skrev att deras nya adress fanns på bygglovet, fast vi vill ju inte vänta så länge med att få reda på adressen. Vi måste t.ex. kontakta Lule energi för att vi ska få el i tid och då bör vi veta vart vi ska hänvisa dom. Jag började med att ringa bygglovskontoret, mycket trevligt bemötande, de hänvisade mig till en kvinna, vars namn och telefon jag fick. Jag ringde upp och förklarade mitt ärende, hur ska man få reda på vilket nummer vi kommer att ha?? - Då ringer du till mig - sa den trevliga damen. Hon kunde dock inte svara direkt, men lovade ringa upp om några minuter, vilket hon också gjorde - och vi fick adressen Björngårdsvägen 100. Så nu har vi lärt oss det hur man får reda på en ny adress:) Här kommer en vacker vårvinterbild från Björngårn
Jag har många positiva möten den här veckan:) Nästa grej var att ringa Lule energi för att avsluta vårt elavtal som vi har och få el till Björngårn. På det ena stället avslutar man och på det andra beställer man - men lika trevliga och tillmötesgående var dom på båda ställena. Och inget problem med att få nedgrävd den elkabel som går tvärsöver bakre delen av vår tomt. Husförsäljningen och tillfälligt boende då?? Hänger lite i luften ännu, fast väldigt lite!! Besiktningen är gjord av Dukatvägen och inga överraskningar, nån grej som köparen vill kolla upp innan dom betalar handpenningen, men det känns som att det är i hamn. Boende från maj till september för vår del? Vi har sökt på lite olika vägar och haft olika alternativ - husvagn på Sundet, Klippans lägergård i Sunderbyn, hemma hos Ulfs chef, ( han erbjöd oss det, fast det kändes inte helt wauw:)), nån 2:a i Rutviksreveln och i kväll ska vi och titta på ett gårdshus i Rutvik på 70 kvadratmeter. Det låter som ett rätt trevligt och bekvämt alternativ!! Vi har också gjort oss av med lite grejer, soffan i biblioteket satte jag på Blocket på söndagkväll, 2 timmar senare ringde en man som absolut ville köpa den - och innan han hämtade den på måndag hade 4 till hört av sig! Synd att vi hade bara EN soffa till salu!! Idag åkte grabbarna till Jeppis och då skickade vi ner ett par sängar som vi ska ha i stugan. Tomrum i rummen!! Det är verkligen en ny period i livet! Lite nostalgi och mycket tacksamhet när jag tänker på de år vi bott på Dukatvägen.

Kommentarer

Postat av: Christina

Publicerad 2013-02-27 22:30:08

Gokväll:-)
det låter helt fantastiskt och nu verkar det bara flyta på!
Det måste verkligen kännas som ett nytt kapitel i livet då barnen dessutom nu är stora.
Kul att få följa er "resa" mot ert nya hem!/Christina

Svar: Det känns väldigt bra, när grej efter grej löser sig och faller på plats - men lite overkligt oxå :)!
Björngårn

Postat av: anette hjulfors

Publicerad 2013-03-06 21:13:37

man får säga "det går som på räls" Tack gode Gud! Roligt att läsa och följa med hur eert husbyggande går framåt. Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela