livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Kontrakt!

Publicerad 2013-02-12 22:50:08 i Allmänt,

Fortsättning följer .. så slutade jag förra inlägget - och ja, så är det fortsättning följer alltid! Vi hade en intensiv onsdag med budgivning på vårt nuvarande hus - och det fortsatte på torsdag - allt högre - och för varje pling i telefonen så hoppade jag till! Va ännu ett bud! På torsdag vid lunch lugnade det ner sig, då var budet uppe i 2,1 miljoner och vi kände oss helt nöjda. Vi hade, via mäklaren meddelat till de intresserade att budgivningen avslutas vid lunch på fredag. Vår mäklare tyckte att både för oss och för köparna så var det rätt skönt att avsluta affären före helgen och som hon uttryckte det " skaka hand per telefon". Det gjorde vi, och bestämde att träffas hos mäklaren på måndag för att skriva kontrakt. På fredagskväll var vi rätt möra efter spänningen som varit, vi fick ett par goda vänner på besök. Det var rätt skönt att bara få slappa och umgås! På lördag hade vi fokus på Björngårn igen, vi har lejt en man som ska avverka resten av de träd som måste tas bort innan bygget påbörjas. Vi har insett att tiden och orken inte riktigt räcker till för att vara både heltidsarbetande och skogsbrukare. Men vi vill såklart märka ut vilka träd som ska finnas kvar på tomten. Lördagens uppgift var att plumsa omkring i snödrivorna och försöka föreställa sig vilka träd som ska vara kvar. Dom märkte vi upp med gröna snören. Kallt var det såklart, minus 20 grader, men förunderligt varmt efter att ha plumsat runt iklädd fjällräven dunjacka;)
I måndags träffade vi så våra köpare och skrev kontrakt och i morgon blir besiktningen. Det är ju ännu ett litet stressmoment, även om vi vet att vi har ett bra hus, men man kan inte vara helt säker innan det är gjort. Den 15 maj ska vi överlämna nycklarna, då ska det var tömt och städat och putsat i varenda vrå!! Ibland när jag tänker på att detta hus ska tömmas så går kalla kårar längs ryggraden. Men många, många andra har flyttat, så nog ska vi också klara det - och tack och lov har vi duktiga barn. Ikväll var Anders förbi så vi fick skriva under bygglovsansökan, och det är inte bara ett papper. Det är energideklaration, situationsplan, vattenprovet, beskrivning av huset, ritningen, vem som är kontrollansvarig och själva ansökan förstås. Men NU är den påskriven och i veckan åker den in till kommunen!! Då är det bara att hoppas och be att kvarnarna mal snabbt så vi kan beställa vårt drömhus -ÄNTLIGEN!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela