livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Det livsviktiga vattnet..

Publicerad 2013-01-04 13:40:03 i Allmänt,

Nu är det spännande!! I onsdags kom brunnsborrarna från Norrfjärden och påbörjade sitt arbete. De körde upp med en lastbil med släp och på släpet var borren. Vi hade ju skottat undan snön rätt bra så de tog sin in på tomten ganska lätt. Så här såg det ut när borren var på plats.
Vid lunch när vi var dit en sväng hade de borrat ner till 15 meter och höll på att gjuta. Fråga mig inte varför, jag fattar egentligen inte hur dom gör. Sen hörde vi inte mer den dagen. Igår torsdag, åkte jag upp till Björngårn igen vid lunch, då höll de på att plocka ihop alla grejer - och vattnet då?? De hade borrat ner till 85 meters djup men inte hittat tillräckligt med vatten :(. Jag tyckte det lät lite jobbigt!! Men de påstod att det inte är nån fara, de ska återkomma med nån annan manick och en spolbil och trycka fram vatten!!!! Återigen fråga inte mig HUR de gör!! I alla fall visste de inte riktigt när det kunde bli. MEN det dröjde endast ett par timmar så ringde de till Ulf och sa att de återkommer idag för att fortsätta arbetet. Ett tredje lunchbesök upp till Björngårn och nu var grabbarna från Norrfjärden i full gång igen.Så här såg det ut!
Nån mackapär har sänkts ner till 85 meters djup, sen ska spolbilen spola vatten och spränga därnere!! En pump sänks ner och den ska pumpa vatten hela helgen och på måndag mäts vattenmängden och ett vattenprov kan förhoppningsvis lämnas in till kommunen! Be en bön - vi behöver vatten! Än en gång är jag tacksam till Luleå kommun att de vill att man ska visa att man har vatten INNAN man får bygglov!! Vilken press det vore att stå där med ett färdigt hus och inte veta om man får vatten! Det är tillräckligt jobbigt bara med en tomt!!

Kommentarer

Postat av: Ylva

Publicerad 2013-01-04 17:24:18

Vi ber för vattnet!

Postat av: Dootran

Publicerad 2013-01-04 22:08:22

Jag ber mamma o pappa!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela