livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Byggsemester

Publicerad 2013-07-31 15:45:17 i Allmänt,

Så har vi då varit några dagar i stugan i Finland. Inte på 16 år har vi tillbringat så lite tid i Finland på semestern, men så har vi heller aldrig förut byggt hus! Det var ändå så otroligt skönt att tillbringa några dar därnere. Jag njuter nästan mest av mina morgonpromenader med hunden och sen att få hoppa i ån och simma!!! Självklart också att basta och bada i ån!  Vilken livskvalité!  Atmosfären i stugan andas frid - inga måsten, man får läsa länge på kvällen - och det är helt ok att sova lite längre på morgon, eller ta en tupplur i gungan under dagen. Det behöver inte vara så välstädat,  maten kan vara lite enklare, det är inte så noga, det är ju i stugan!  Och den mesta tiden tillbringar vi utomhus på altanen. Jag måste bara sätta in en bild som är tagen från vår altan - det är så vackert!!
 
Sen att träffa barn, syskon och vänner, det är ju också trevligt, fast vi hann inte eller orkade inte, vara så sociala som vi brukar! Bygget fanns lite där i bakhuvet och spökade! 
Vi hade med oss en inköpslista, så det blev rätt många besök i byggvaruhus. Vi köpte kranar, duschset, målfärg, handfat, förrrådsdörr, bastupanel, beställde mosaik och parkettgolv osv, osv . På hemvägen i bilen satt vi och roade oss med att räkna ut hur mycket vi hade sparat på att handla i Finland. Det blev nästan 30 000 kr - det ni!!! 
 
I morse när  vi kom till Björngårn hade det förstås hänt massor, isoleringen invändigt är så gott som färdig, och Krister skulle börja dra ventilationen i taket! 
 
På  utsidan är takpannorna på plats på garaget och på baksidanav huset, på framsidan ska trappan först byggas och entrétaket sättas på plats innan takpannorna sätts på! 
Visst blir det fint:) vi gläds!  Men ännu finns det kvar att måla, så nu åker färgbyttorna fram igen och målningen fortsätter! Byggsemestern är slut:) eller kanske den börjar igen, det beror på hur man tänker och vad som är semester för oss var och en!  Roligt är det - och då är det väl semester.............

Kommentarer

Postat av: Frida

Publicerad 2013-08-01 20:11:16

Nämen Sonja vad ni har kommit långt. Kul. Hann inte träffa er när ni var här, men kanske vi kan komma på besök till ert fina hem sedan. : )

Svar: Vi gjorde försök att komma o hälsa på er, vi hörde sen att ni var på Mässkär! NI är ALLTID väkomna :)!
Björngårn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela