livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Den gråa färgen

Publicerad 2013-07-17 21:17:35 i Allmänt,

Idag jobbade jag bara halvdag och på hemvägen tog jag såklart en sväng via Björngårn. "Va bra att du kom" sa Anders från LBM, "det vore bra om ni målar vindskivor och hängbrädorna (heter det så??) innan vi sätter fast hängrännor och takplåtar! " Helt perfekt tyckte jag, så jag åkte hem och bytte till målarkläder och fick känna mig som en riktig byggjobbare eftersom killarna från LBM också var där:)!
På två sidor fanns byggställningarna kvar, så det gick som en dansatt måla, på baksidan klev jag på en stege - det gick också bra - men den sista gaveln mot ängen - förblev omålad! Vi behöver en hopsatt stege - det får bli nästa vecka när Ulf är hemma. Robin höll på med sista panelen och Fredrik gjorde klart takfoten och började med innertaket i carporten!
Men nu är ju den stora frågan - är det rätt nyans på den gråa färgen? Svårt att säga från ett foto tycker Ulf, så jag målar på och så får vi ser om andra varvet blir en ljusare nyans!

Ikväll har jag gjort nåt som jag faktiskt är lite stolt över, det var stort behov av att köra bort skräpet från tomten! Jag hakade på släpet och åkte till Björngårn och - jag BACKADE in släpet på gården (nästan :))! Jag stannade på behörigt avstånd från staplarna med tegelpannor!
Sen skäms jag inte över att berätta att jag hakade lös släpet och knuffade det på baksidan för att lasta på skräpet där, sen knuffade jag det tillbaka för att städa framsidan och haka på bilen igen! Till baksidan är det trångt, så om du tycker att det var "knapsu" att inte backa hela vägen, så kom och titta hur det ser ut:)! Jag fyllde hela släpet med råge och glad i hågen körde jag hem, för att i morgon bitti köra till Kronan och tömma det!!

Kommentarer

Postat av: Frida WL

Publicerad 2013-07-17 21:58:28

Fy vad duktig du är! Det är ju jättesmart att putta/dra släp istället för att rackla med backning. Jag skulle parkera med släp längs en trottoar en gång och kom upp med ena hjulet på trottoaren. Efter sju omtagningar klev jag ur bilen och slet ner släpet istället. Vips hade jag parkerat skitsnyggt. Går ju fortare också. :)

Svar: Det är nog en del av kvinnans list :) och inte alltid prestige!
Björngårn

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-07-18 20:03:01

Vad du är duktig och driftig. Beundrar dig sjukt mycket. Men det måste nog kännas lite konstigt för dej att ha både gubben och barnen borta. Men snart kommer ju brorsan hem och jag tror och vet att han längtar hem till dej. Kram från svägerskan.

Svar: Tack :) Jovisst känns det tomt, men det går an när jag vet att det är tillfälligt:)!
Björngårn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela