livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Det är insidan som räknas?!

Publicerad 2013-07-08 22:03:10 i Allmänt,

Livet kan verkligen förändras snabbt, men det behöver inte alltid vara negativt - tack och lov! I och med Sensias konkurs så är Ulf tvungen att tänka om angående jobb. Och under tiden han funderar så jobbar han ett par veckor till i Burfjord. Så under helgen har jag och Petter skjutsat upp han dit! En mycket trevlig resa även om den kom helt oplanerat! 
Förra veckan hann vi vara i Björngårn några dar, både städa, måla och drömma oss framåt! Vi stod därinne och tittade upp mot taket - undrar hur högt det kommer att bli, vårt ryggåstak? och fönstren, kommer det att bli så där ljust och fint som vi tänkt? Och vilken tur att vi tog ett fönster ända ner till golvet i hallen osv, osv 
Här är en sån "drömbild".........
(dessvärre blev det ingen bild, vårt "trämodem" här i Rutvik är ovanligt segt ikväll och vill inte ladda upp någar bilder)
 
 
Det är insidan som räknas, säger man i många sammanhang, ifråga om hus, stämmer det väl till viss del! Eller egentligen beror det på hur man tänker. Självklart vill vi ha ett hem som är fint även på utsidan, fina färger och välskött trädgård! Men trevnaden i ett hus och känslan av att " här mår man bra", har inte mycket med ritningar eller inredning att göra, och inte heller hur välstädat det är! Vi tror ju att i vårt nya hem kommer var sak att ha sin plats och det kommer alltid att råda perfekt ordning :) 
Men jag påminner mig också vad en sjubarnsmamma sa åt mig i min ungdom när jag hälsade på i deras trångbodda radhuslägenhet! Hon sa: "när jag får gäster och har väldigt stökigt hemma så börjar jag aldrig ursäkta mig, utan då är jag extra glad åt att dom som kommer, de känner sig välkomna och tittar bara på mig och ser inte allt stök runtomkring"
 
 
Det tror jag har med trevnaden i ett hem att göra - att de som knackar på vår dörr möts av ett välkommen oberoende hur det ser ut! SÅ vill vi ha det! Välkomna att hälsa på!!
På utsidan av huset händer det också saker, nu är det taket som är i fokus (ser det ut som) ett rutnät av ribbor växer fram och väntar på de tegelröda takpannorna!!
 

Kommentarer

Postat av: Birgitta Ryås

Publicerad 2013-07-12 11:30:50

Så sant! Jag tycker det är skönt och avslappnat att komma hem till folk som inte har det exakt och perfekt allting. Det är inte hur det ser ut som avgör om man känner sig välkommen eller inte!

Vad roligt att få drömma och fantisera...
Lycka till!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela