livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Fredagsmys vid Björngårn

Publicerad 2013-07-13 22:39:48 i Allmänt,

Efter jobbet åt vi en god fredagmiddag med Gustav och Carolin, sen drog dom iväg på stan och jag tänkte åka till Björngårn och måla, men vet ni hur trögt det är att komma iväg ensam! (Ulf är ju fortfarande i Norge). Jag kände hur sängen drog och unnade mig att slappa några minuter!  Det blev drygt en timme, ack så skönt!  En snabb promenad med Jack och jag var redo att åka iväg!
 
Byggställningen var fortfarande på rätt plats för min del, alltså på den omålade gaveln vid carporten!  Jag klättrade upp med färghink, pensel och vattenflaska. Sen jag väl var där uppe gick det väldigt lätt att måla, jag njöt av tystnaden och fågelkvittret! Jag hörde storspoven och flyttades plöstligt 45 år bakåt i tiden till min barndoms Kållby och såg fälten och ån framför mig! Då när somrarna alltid var soliga och varma :) och höbärgningen gjordes med muskelkraft!  Jag tror att jag trivs så bra i Björngårn för att det påminner om Kållby, fast vattnet saknas! Jag har aldrig haft nån speciell hemlängtan, men det är väl ändå en undermedveten dragning till rötterna!
 
Snart var jag klar med gaveln förutom den lilla biten högst upp.  Jag dristade mig dock inte att ta upp den extra stegen som behövs för att måla högst upp vid nocken! Jag såg framför mig hur jag skulle svaja till på stegen och segla i marken och funderade hur länge det skulle dröja innan någon kom!  Så NEJ, ikväll fick den lilla biten bli omålad! Man ska vara två!!!
 
 
Roligt att se tomten från det här perspektivet!  Fortfarande en byggarbetsplats och många träd som ska fällas, men jag ser altanen framför mig och den vackra baksidan mot skogen! Förövrigt har vi inte riktigt klart för oss hur utsidan ska se ut!
 
 
När jag var färdig med gaveln hade jag fortfarande så mycket energi kvar, så jag fortsatte på baksidan med garaget och även sjäva huset! Klockan hann bli nästan elva innan jag avslutade mitt fredagsmys!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela