livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Låst hus!!

Publicerad 2013-07-24 17:44:53 i Allmänt,

Idag började vi jobba från morgon på bygget, eller ja, vad är det kl.9? Har man semester är det väl morgon, annars är det förmiddag! Målning stod på programmet:)! Det är faktiskt betydligt mer att måla än jag hade föreställt mig, tur att jag gillar att måla. Ulf brukar inte tycka om det, men t.o.m han tycker det är skoj nu! Vi har fullt sjå att hinna måla undan snickarna! Men det är så otroligt bra att kunna måla innan alla detaljer är på plats så slipper vi tejpa så mycket! Vissa knutbrädor är redan uppsatta, snickarna kan ju inte stå arbetslösa och vänta på att vi ska måla! Dörr- och fönsterfoder har vi målat en del innan de sätts upp!
Dörrarna är på plats, men inte garageporten, den spikas tillfälligt igen - så nu är huset låst för första gången! 
Vi har förundrats och även varit tacksamma över att allt har fått vara ostört däruppe! Det har ju funnits en del dyra grejer som har legat helt oskyddat - eller det har säkert varit änglavakt! Och den hoppas vi och ber att fortsätter i vårt nya hem - änglavakten. 
 
Efter inlägget igår så funderade jag själv en del på varför det är så tråkigt när Ulf är borta - och tråkigt att jobba ensam. Jag saknar nog mest det här vardagliga småpratet, hur har dagen varit? vad ska vi äta till middag? har jag nu målat överallt? osv. osv. Och så få bekräftat att man gjort rätt! Tillsammans få konstatera - vilket bra jobb vi gjort idag!  Jag har även saknat den nästintill omärkliga beröringen när vi går förbi varann, smekningen på kinden eller hejdåkramen på morgon! Allt det där som bygger en relation och en rik vardag! Att se och bekräfta - att få bli sedd och bekräftad! 
Och så en bild på baksidan av vårt låsta hus, som vi ändå hoppas blir ett välkomnande och öppet hem:)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela