livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Tillsammans!!!

Publicerad 2013-07-23 22:41:01 i Allmänt,

Så har då Ulf kommit hem från sin jobbperiod i Norge - och det känns SÅ roligt. Idag ägnade vi förmiddagen åt att springa på stan och kolla på duschset, blandare, toastolar och diverse sånt! Varför finns det så mycket att välja på?? En vanlig kran till ett handfat kan kosta allt från 795 kr till flera tusen - och vad är skillnaden? Design? Kvalité? eller bara att det är olika tillverkare?? Ännu har vi inte bestämt oss, vi ska ju en vända till landet i öster snart, och där brukar vi ibland göra riktiga fynd! 
 
Efter lunchen och en liten tupplur (det är ju trots allt semester), åkte vi till Björngårn! Först på schemat stod en träff med elektrikern. Och han kom, Niklas från Råneå. Vi tittade på ritningen och de önskemål vi hade framfört! Vi tittade på huset och funderade fram och tillbaka! Hur många lampor i takfoten? Vad vill vi belysa? Och i carporten, hur ska det vara där?  Insidan var vi ganska klar med hur vi hade tänkt, några goda råd kom Niklas med som vi tog till oss! Sen får man inte glömma högtalarkablar, vi vill ha en sensor för markisen på baksidan - och så det här med inbrottslarm!! Hur gör vi med brandvarnarna?  Och motorn till garageporten, finns den med? Var ska utebelysningen på gården stå? Det är verkligen massor att tänka på - men fortfarande har vi lite tid på oss. Sen påstod han även att man KAN dra i efterhand om vi nu skulle ha glömt nå otroligt väsentiligt, men det tror vi inte att vi har gjort!
När han hade åkt blev det målning - igen!  Men det är så mycket roligare när man är två och i vissa lägen är det  mycket enklare! Som här t.ex Ulf står på en pall uppe på en byggställnig för att nå upp till nocken, det skulle vara väldigt vingligt att stå med färgpytsen i andra handen. Istället står jag bredvid och doppar penseln i färghinken och skickar den åt honom:)! Ja, jag vet det går inte fortast så, men det är roligast! 
Sen klev jag upp på taket för att måla undersidan på utskiftet! Rätt trevligt att halvligga på garagetaket och måla, när det är soligt och varmt, men i längden en lite obekväm ställning!  Som ni kanske ser har även de röda dörrarna kommit på plats! Snyggt, va?!!
 
Vi målade ett par timmar och tiden gick otroligt fort, och jag var så glad åt Ulfs sällskap! Det är jag såklart för det mesta, men nog är det ändå så att när man har varit ifrån varandra ett tag så uppskattar man den andre extra mycket!  Det gamla bondeordspråket säger ju: "man saknar inte kon förrän båset är tomt! " Det ligger nog nåt i det! Så det är väl inte helt dumt att vara ifrån varandra nångång, fast det får inte bli för ofta:)!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-07-24 07:36:59

Underbart att vara två...va duktiga ni är! Dörrarna är jätte snygga.

Svar: Tack :)
Björngårn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela