livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

El och eld ................

Publicerad 2013-05-03 17:39:58 i Allmänt,

Vi packar och packar, skåp efter skåp töms, garderober, förråd, tvättstuga...... och högen med kartonger och svarta säckar fyller två sovrum! Och ändå lass efter lass körs till återvinningen, hur mycket kan ett hus rymma?? Det är samtidigt en skön känsla det här med att rensa, gå igenom, vad ska vi ha kvar, vad ska vi slänga eller föra bort så nån annan kan använda det! En känsla av lättnad när man gör sig av med grejer! Och det vet vi väl alla att det är skönt att göra sig av med sånt som tynger ...........det är väl en av orsakerna till att jag är kristen - att få tro på förlåtelsen! Mitt i packande tog vi en tur till Björngårn för elektrikern behövde 6 meters plaströr till installationen. Rören skulle hämtas från Lule energi, det var också en upplevelse, man fick bara hämta så många man behövde - utan att betala!!! Det är inte ofta man får göra det! Å andra sidan är dom säkert betalda via nåt annat :)! Då vi kom till Björngårn var Runes el där och installerade skåpet för byggel - häftigt!! Snart händer det mycket på en gång!
Men då är det ju riset som ska bort!! På valborgsmässoafton gjorde vi ett försök att tända eld på det, men trots två flaskor tändvätska och en påse grillbriketter så ville det inte! Idag gjorde Gustav och jag ett nytt försök med lite andra knep, vi fick en rejäl brasa,
men trots att det ser så bra ut så säg den glädje som varar.......... efter en timmes kämpande gav vi upp! Vi gör kanske ett nytt försök i morgon efter att flyttlasset är i Rutvik - om vi orkar! Nån som har tips hur man får fart på blött ris???

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela