livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

En händelserik vecka

Publicerad 2013-05-12 19:15:00 i Allmänt,

På måndagmorgon påbörjades jobbet med husbyggandet på riktigt, och vi har varit dit i stort sett varje dag för att se hur arbetet framskrider. Förutom det har vi jobbat på att tömma huset på Dukatvägen och i dagsläget står endast två soffor kvar där, som i morgonbitti ska köras till Älvsby folkhögskola för att "ömsa skinn". Sen i morgon så intar städfirman huset innan vi på tisdag överlämnar nycklarna och skriver de sista pappren. Visst var det med ett stänk av vemod vi lämnade huset igår kväll. Mycket har hänt under tiden vi har bott där, men ett hem består vi inte bara av ett hus. Vi har kvar varandra och våra barn om även lite utspridda och snart flyttar vi in i vårt nya hem. 
 
Vi hade tagit ledigt tisdag och onsdag för att städa utsidan på Dukatvägen och tömma garaget. Men när vi körde förbi Björngårn på måndagkväll och pratade med grävmaskinsföraren, så säger han i förbifarten att det vore bra om några fler träd togs ner längre bak på tomten så kan han gömma jordmassor han skrapat bort.
 
Så på tisdagmorgon istället för att åka till Dukatvägen så stod vi beredda med motorsåg och röjsåg och jobbade som bara den i tre timmar - och många träd kapades!
 
 
Och så här trött blev jag..............
 
Men grävmaskinen har jobbat på under veckan, så här såg det ut på tisdag 
 
I går kväll när vi kom dit såg det ut så här
Nu kan man börja ana att ett hus kan stå där. Ovanpå dethär kommer det 20 cm grus! Flitiga killar som jobbar även på lördagkvällar! 

Kommentarer

Postat av: Birgitta Ryås

Publicerad 2013-05-12 20:30:59

Ni är ju otroliga som har orkat jobba mitt i packning, tömning och trädfällning!!
Hoppas att ni snart får tillfälle att vila!

Svar: Det kändes nästan som en vila att åka på konfaläger :)! Då var det fokus bara på en sak! I morgon blir det vila!
Björngårn

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela