livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Grunden del 2

Publicerad 2013-05-21 17:44:35 i Allmänt,

Arbetet med grunden går inte på en dag - det är ett grannlaga jobb - har jag fått inse och lära mig! Det är inte alltid så tydligt synligt vad som har gjorts en dag, men det händer ändå saker. Så är det väl också med oss människor, det är inte alltid så synligt vad som händer i och med oss, men det händer nog något varje dag. Våra pojkar och några av deras kompisar har en Facebookgrupp som heter  "Det här har jag lärt mig idag". Jag tycker det är ett fantastiskt initiativ, vi lär oss något varje dag, även om vi inte alltid tänker så mycket på det. Vi lär oss om oss själva, om varandra och just nu lär jag mig mycket om vad som är viktigt när man bygger hus.
 
Många moment görs maskinellt men mycket är också hantverk, t.e.x när gruset eller makadammet som det heter, läggs ut så krattas det jämnt för hand. Bildbevis på det! 
I eftermiddag när Gustav och jag åkte förbi där så har ännu mera hänt, isoleringen läggs ut och nån typ av form tar form :) Drygt en vecka kvar tills huset kommer!
 
Och förresten om nån tycker att Ulf verkar vara frånvarande just nu så är det alldeles riktigt - han är i Norge och jobbar några veckor! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela