livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Grunden!

Publicerad 2013-05-08 21:53:59 i

Grunden är viktig och det tänker jag gäller i väldigt många situationer! Kanske viktigaste vilken grund vi ger våra barn i livet! En grund som håller även när livets vindar blåser kalla! En grund som håller i livet och i döden! Grunden är också viktig när man bygger hus! Det är så intressant att följa alla skeden! Grävmaskinen som tar bort allt skräp, alla stubbar och stenar, och först sen kan man börja fylla på med jord och sand och grus! (Det skulle man ocksa kunna göra en liknelse av, men nu ska jag inte bli för djup :)) Mycket ska stämma resan när grunden förbereds och görs! vattenledningarna dras under huset och allt mäts noga! Oj vad vi lär oss mycket som vi aldrig har tänkt på! och mycket som vi inte förstår, tur att det finns proffs på alla områden! Stora högar med jord som han har skrapat bort från husgrunden tornar upp sig på tomten! Fast det ska han gräva ner en bit från huset där det ändå ska fyllas senare! Det är redan svårt att komma ihåg hur det såg ut för ett år sen, tur att vi har fotat! Och så ett foto från grundarbetet!

Kommentarer

Postat av: Birgitta Ryås

Publicerad 2013-05-08 23:02:43

Fina tankar om grunden :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sonja

Vi är ett par i 50-års åldern som bor i Luleå. Alla våra fyra barn har flyttat hemifrån. Vårt hus på Lebäcken på 200 kvm kändes alldeles för stort - så vi sålde det och byggde en Fiskarhedenvillan som är hälften så stor. Bloggen började som en byggblogg, där jag berättade om resan från att köpa en tomt till det färdiga hemmet! Nu har vi flyttat in och stortrivs, men jag gillar att skriva så bloggen får leva vidare under namnet Livet i nyhuset!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela