livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

I det fördolda........

Publicerad 2013-05-15 21:37:43 i Allmänt,

Så har vi då lämnat en period i livet bakom oss - livet på Dukatvägen 21!  Alla papper är skrivna, nycklarna är överlämnade och pengarna har vi fått! Och det känns riktigt bra! Nu är det dags att ta nästa steg!! Visst är det ett extra jobb att ha ett mellanboende, men samtidigt har vi kunnat ha fokus på en sak i taget (nästan). Nu är fokus på vårt nya hem som växer fram så sakteliga....

 
När jag vissa dagar ska förflytta mig från Porsökyrkan till Petrigården, kan jag inte låta bli att ta omvägen förbi Björngårn, en ganska kort omväg. Jag måste få se hur arbetet fortskrider - och jag fascineras! Roligt att se när arbetet pågår och inte bara åka dit på kvällstid när ingen är där.
Idag var rörmokarna där och drog alla ledningarna för vatten och avlopp, som sen grävs ner lite för att få rätt lutning. Vad mycket som ska klaffa och tänkas på i god tid och göras i rätt ordning! 
 
När jag stod där och tittade och reflekterade kom en betydligt större och mer storartad skapelse för mig. Jag kom att tänka på Psaltaren 139 från v 14 : Jag tackar dig för din mäktiga under, förunderligt är allt du gör. Du kände mig alltigenom, min kropp var inte förborgad för dig när jag formades i det fördolda, när jag flätades samman i jordens djup .....Dina tankar o Gud är för höga för mig ..........Rannsaka mig Gud och känn mina tankar, pröva mig och kännn min oro. Se om min väg för bort från dig, och led mig på den eviga vägen! 
 

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2013-05-16 21:09:31

Har ni redan kommit så där långt. När jag såg tomten i höstas när ni var där och röjde tyckte jag det såg ganska hopplöst ut, men jag tänkte det är bäst att inget säga. Men nu börjar det ta sig. Roligt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela