livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Borta bra - MEN hemma bäst!!

Publicerad 2013-11-27 20:30:09 i Allmänt,

Återigen måste jag erkänna att det ordspråket stämmer väldigt bra! Vi hade en underbar vecka i Spanien, laddade med ljus och värme. Men nog är det rätt skönt att vara på hemmaplan igen! Efter tre dagar hemma känns det som att jag har landat i vardagen.
Vardagen med jobb, gå ut med hunden, laga mat, tvätta och städa..... Det där med städa är ju nästan en besvikelse, jag hade ju fått för mig att när vi väl hade flyttat in så skulle vi ALLTID ha välstädat?!? Det är inte riktigt så, även här samlas dammråttorna och tidningar blir liggandes kvar på bordet, disken måste plockas i och ur diskmaskinen - men vi har diskmaskin. Det hade vi inte i Rutvik - så det njuter jag av - och att den är upphöjd:)! Men visst har vi ett lättstädat hus, inte så mycket grejer som skräpar. Fortfarande med en hel del ouppackade kartonger i garaget, undrar vad vi ska göra med dom?? Fast egentligen så är det ganska oväsentligt... Återigen har vi blivit påminda om hur skört livet är, hur viktigt det är att ta vara på "dagen idag" och att ta vara på varandra. Ett par goda vänner har förlorat sin son - en ungdom, mitt i livet!! Frågetecknen hopar sig - endast Gud har ett svar?! Ibland funderar jag om allt som sker har en mening?? Men jag vill ändå tro att med Guds hjälp så kan det bli en mening med allt som sker. Jag tror också på orden i Psalt:23 - om jag än vandrar i dödskuggans dal/ i mörkaste dal - så fruktar jag inget ont, Gud går med mig! Jag är aldrig ensam - och även i den svartaste natt finns alltid nåt litet ljus! Jag hoppas att vi nu i adventstid inte har så bråttom med att pynta och feja så vi inte hinner sprida lite ljus och värme till varandra! Ringa ett samtal, skicka ett mail, kanske gå med en blomma till någon. SE våra nära och kära, våra arbetskamrater, kanske fråga hur det är - på riktigt!!
Be för den drabbade familjen - vi vill lämna dom i Guds kärlek och omsorg!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela