livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

En helg att minnas

Publicerad 2013-11-03 21:26:09 i Allmänt,

På torsdag började de droppa in -våra barn - Gustav, Petter, Elin och hennes pojkvän Johan. Vårt nya hem fylldes av prat och skratt, extra madrasser och täcken plockades fram! Tidigt på fredagsmorgonen sattes spaden i jorden och grabbarna började bygga vår altan! Johan som är duktig snickare, var arbetsledare, men samarbetet såg ut att gå bra och alla jobbade på så svetten rann!
Återigen blev vi påminda om att grunden är viktig, så grusbädden med isolering under skulle vibreras för att bli så stabil som möjligt. Det är kanske det som händer med oss när vi möter prövningar, vi blir omskakade för att grunden i oss ska bli allt stabilare. Vi tvingas fundera över vad som är viktigt i livet?? Arbetet gick snabbt framåt, jag och Elin höll oss mest på insidan och fixade fika och mat! Nybakta bullar, och bröd och köttsoppa med klimp! Här får grabbarna provsmaka Elins rykande färska bullar!
Mörkret kommer ju fort men de slutade inte jobba för det. Sista timmarna jobbade de med pannlampor, och innan de kom in var alla plankor på plats! Vi hade dock några plankor för lite så det får vi komplettera så småningom. Men så här fin blev den:)
Helt fantastiskt - för Ulf och mig skulle det ha tagit minst tre veckor! På fredagkväll fick vi göra ännu en tur till Kallax, Sandra och Oscar anlände! Hur gott det kändes att ha alla barnen hemma - och vårt nya hem fungerar bra även för storfamilj. Det är härligt med det väl tilltagna kök och allrummet, sovrummen är inte så stora, men det funkar. Gustav valde att sova på golvet i tvättstugan och hävdade att han sovit väldigt gott:)! Tidigt på lördagsmorgonen drog bröderna iväg till Kåbdalis och vinterns första snowboarddag. Vi andra tog det lugnt och här görs det ägg och bacon till frukost. Observera tidningen under stekpannan, tacksamt med induktionshäll - man kan ha papper under stekpannan och slipper stänk på spisen:)!
Ulf och jag sjöng med kören på minnesgudstjänsten i Gammelstad - en fin gudstjänst, med stänk av vemod. Kyrkan var fylld, de flesta som under det gångna året förlorat en kär anhörig. Namn och ålder på de bortgångna lästes upp, flera som vi kände, ungdomar, som vi våra ögon, alltför tidigt fått lämna det här livet! Gud var med dom familjer som sörjer och saknar sin kära! Söndag var en festdag! Ulf och jag är i en ny fas i livet, vi känner stor tacksamhet över mycket och ville markera det på något sätt. Vi bestämde oss för att förnya våra äktenskapslöften och samtidigt få be om välsignelse för vårt nya hem. På söndag kl.13 kom prästen Stefan Widman hem till oss och vi fick ha en fin stund tillsammans med våra nära och kära. Återigen få upprepa de löften vi en gång gav varandra, få sjunga och be tillsammans och sen bli inneslutna i Guds välsignelse! Det kändes stort, tacksamhet fyller mitt hjärta!
Vi firade med mat från Köksverket och sen marängtårta på det! Nu har barnen återigen åkt iväg åt olika håll, tystnaden har lagt sig, men en stor glädje fyller oss!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-11-04 06:34:42

Guds välsignelse önskar vi er både för kommande dagar och för ert nya hem. Ni verkar att ha haft en underbar helg! Anette & Torvald

Svar: Tack :) jo, det har varit jättefint!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela