livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Bastulaven och sen kaffe..

Publicerad 2013-10-07 20:26:00 i Allmänt,

 
 
Idag tog vi vår vana trogen vägen förbi Björngårn när vi åkte från jobbet! På gården stod en lastbil från Ballingslöv, lastad med vårt kök:)! Chauffören var en glad prick som pratade näst intill obegripligt (skånska)! Vi förstod i alla fall att han hade pratat med snickarna per telefon och de skulle lossa i morgon bitti! Så han övernattar på vår gård, det känns ju tryggt och bra med nattvakt! Och så intressant att småningom få se köket på plats!!
 
Så gick vi in, återigen blev vi överväldigad av hur snyggt allting är gjort! Askparkettgolvet är lagt i två rum och det är vackrare än jag kommer ihåg och Ulf blev alldeles till sig hur snyggt alla lister sitter. Han var bara tvungen att fota ett hörn som han säger är rena konstverket! Lister och att gera dom är Ulfs akilleshäl, desto större är hans beundran för välgjorda listningar!!
Taket i bastun i tjäral är också så fint och sitter så perfekt så det behövs inga lister! Jag kan när som helst rekommendera snickarna från LBM!! (Tomas - hoppas ni inte får för mycket jobb nu :))
 
På tal om bastun så höll vi på med bastulaven i lördags, eller som jag skrev tidigare, Ulf snickrade och jag höll i lite här och lite där och underhöll med småprat! Ulf är jättenoga, han har betydligt högre krav än mig på vad som är snyggt, i alla fall när han snickrar själv. Han är inte proffs och har inte proffsverktyg, men snyggt blir det ändå! Laven gör vi  av "termoradiata mänty"- värmebehandlad furu - köpt i Finland! Här är en bild från lördagens pass i "snickerboa"  i lagården!
Lördagkvällen avslutade vi sen med att bada bastu hos goda vänner i Mjöfjärden! Otroligt avkopplande och trevligt! Jag tänker på berättelsen om kaffet, sanden, gruset och stenarna i glasburken! Var noga så du inte fyller ditt liv med så mycket att du inte hinner ta en kopp kaffe med dina vänner! 
Sen kom tack och lov söndagen - vilodagen - gudstjänst och vila!! Tack gode Gud för söndagen och att jag har fått lära mig ta till vara den för återhämtning! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela