livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Garderobsinredning - teamwork

Publicerad 2013-10-13 19:07:12 i Allmänt,

För några veckor sen var vi på IKEA och kom hem med ganska många, långa, tunga och platta paket! Garderobsinredningen till vårt sovrum! Den har stått i förrådet vid Björngårn, men igår var golvet lagt färdigt så då var det dags att börja montera!! Vi laddade med en stor kaffetermos och matsäck och ställde in oss på ett heldagsjobb! Vi bar in alla paket och öppnade första kartongen! Vi tog fram bruksanvisningen och läste den noga, och det måste man säga IKEAs bruksanvisningar är oerhört pedagogiska! Tar man sig tid att läsa och titta så kan det inte bli fel!
Första stommen tog ganska lång tid, men så fick vi förstärkning, Gustav och Carolin kom för att hjälpa till och spikade och skruvad ett bra tag! Med temawork går det lätt! Och fler stommar restes upp! För att det ska vara roligt att jobba så måste man ha fikapauser, det tyckte minsann Jack också
Timme efter timme gick, Gustav och Carolin åkte iväg, mörkret kom, vi tände bygglampan - och vi fortsatte skruva! När stommarna var klara, så var det alla skenor och fästen som skulle skruvas fast! Men om sanningen ska fram så de två sista timmarna låg jag på golvet med benen upp på en stol och tittade på när Ulf jobbade! Min initiativförmåga och mina krafter tog helt slut - och Ulf bara fortsatte!
Jag orkade dock fortfarande prata och fundera! Hur ska man lyckas ha det så där snyggt i garderoberna som det är i alla inredningstidningar? Fungerar det i verkligheten, så lite kläder har man ju inte? De har ju bara några plagg per hylla!! Eller ska man göra en storrensing vid inflyttningen också och ge till RIA eller andra behövande?! Eller testa det där som jag läste om att bara lämna fram totalt 33 plagg och packa ner resten i kartonger, efter tre månader kan man sen "köpa kläder" från sina egna kartonger! Har någon provat det? Visst är det i-landsproblem, jag skäms nästan, men bra ordning vill vi ha i våra nya garderober!! Klockan var nästan halv tio på kvällen när vi kom hem till Rutvik, dammiga och trötta, men väldigt nöjda med dagen!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-10-13 19:43:39

Vi hälsade på igår och fick gå husesyn, och oj vad det blir fint! Men nog är det mycket jobb, bra att det snart är inflyttningsklart, och ni får njuta av det.

Svar: Kul att ni tittade in - Åsa!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela