livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Inflyttning

Publicerad 2013-10-27 00:48:20 i Allmänt,

Det är rätt länge sen jag skrev sist, men det har varit full rulle hela dagarna och så har vi stupat i säng - men vi har flyttat in :) :) :)! I onsdags var det slutbesiktning på morgonen, en besiktningsman, byggkontrollanten, Tomas från LBM, ett par andra hantverkare och Ulf. Jag var tvungen och jobba förmiddagen, men gissa om jag var frånvarande på jobbet, helt onödigt att jag var där. Jag satt hela tiden och kollade telefonen och väntade få höra nåt från Ulf. Vi tiotiden ringde han och såklart hade allt gått bra, några småsaker ska åtgärdas. Vid 14-tiden var det slutsamråd med kommunen - och det var snabbt avklarat! Samtidigt var det ett så viktigt möte, för JA från det mötet betydde att vi fick börja flytta in! Vi åkte till huset i Rutvik, drack kaffe och lade upp en plan. Vad ska vi flytta först, hur många lass ska vi köra ikväll? Ska vi bara ösa på eller ska vi packa upp lite emellan?? Vi tog de stora möblerna, kaffepannan och lite andra viktiga grejer för köket! Regnet öste ner och gården var som en enda stor lerpöl, men konstigt nog så kändes det bra ändå! Svärmor Astrid och svägerskan Åsa kom och hjälpte till och snart åkte vi till Rutvik för att hämta lass nummer två! På hemvägen åkte vi via Rutviks pizzeria för att ta med middagsmat och då var klockan 19.30! Men så gott det smakade i vårt nya fina kök!
Vi donade på ett bra tag till och vid midnatt försökte vi hitta sömnen, men det var inte så lätt. Dels var vi ganska uppskruvade och så uppfyllda av glädje och tacksamhet. Vår aftonbön den kvällen var verkligen tacksamhet och lovsång. Det känns så välsignat hela projektet, och vi är så nöjda. Nöjda med planlösningen, nöjda med hur välgjort allting är, Vilka bra snickare och hantverkare vi har haft rakt igenom! På torsdag var Ulf tvungen att jobba, men jag var ledig och fortsatte tömma huset i Rutvik. Återigen kom tanken på allt detta överflöd av grejer. Måste två personer ha så mycket grejer?? Vi måste verkligen fortsätta rensa - jag lovar - det ska vi!! Vi väntade nattgäster, några av mina syskonbarn skulle sova över hos oss för att vara på sin farmors begravning. Vid 20-tiden på kvällen när vi återigen kom med ett fullastat släp in på gården stod flera bilar på gården. Min syster med man, barn, deras respektive och barnbarn hade kommit. Så underbart roligt - huset fyllt av vänner! Snabbt tömdes släpet när unga starka armar grabbade tag i kartongerna. Sen blev det fika - jag gjorde ett försök att fota, lite suddigt blev det, men det var så mysigt Det är Elias, Emma och Jakob som syns på fotot.
Bäddsoffan som grabbarna Elias och Anton skulle sova i var tre platta paket i carporten. Inga problem för dom, de bar in de tunga paketen, letade rätt på skruvmejslar och jobbade på ett bra tag och så stod den fina cerisefärgade soffan på plats. Härligt jobbat - grabbar!
Joel, Anna och deras 10-månaders Julius, fick det andra gästrummet! Trevligt med nattgäster och en liten charmig kille som kryper omkring på golvet och även tar sin första stapplande steg! Fredagkväll kl.22.45 lämnade vi tillbaka släpet vi hade hyrt, och då hade vi flyttat ALLA grejer, det sista fick vi nästa trycka in med våld i garaget:)! Men vi har allt på samma ställe! Lördagmorgon och förmiddag kände vi oss ganska "dagen efter" och tog det rätt lugnt! Vi njöt av vår braskamin och laddade för att börja få ordning!
En resa till Jula och Bygg Max för att köpa inredning till förrådet, sen jobbade Ulf på med det och jag tog kartong efter kartong som det stod KÖK på! Och lite annat också! Ikväll har vi fått fira svåger Hans som fyllt 50 år, en trevlig fest. En av hans systrar uppmanade alla som var där att berätta episoder som vi kom ihåg om Hasse. Jag drog mig till minnes på vilket fantastiskt sätt han hjälpte oss för några år sen. Vi började bygga ett sovrum på vinden i stugan, halva golvet var kvar att lägga när vi åkte de 50 milen hem till Luleå. Vi hade en jobbig vår och i mitten av juni åkte vi ner igen. På vägen ner försökte vi uppbåda alla krafter vi hade för att orka ta itu med byggandet när vi kom fram sent på fredagkväll. Döm om vår förvåning när vi kom uppför trappan och rummet var klart, fönstret var klart, allt var färdiggjort! Hasse, som själv hade rätt mycket i sitt liv, hade varit där och gjort klart åt oss. Då kände vi oss burna, det kändes som att varje spik han hade slagit i när han lade golvet, samtidigt var en bön för oss! Det kallar jag vänskap! Tack gode Gud för våra vänner!

Kommentarer

Postat av: Christina

Publicerad 2013-10-27 02:38:35

Så härligt det måste kännas att ha fått flytta in! Vi har som fått följa med från början till nu färdigt via din blogg och GLÄDS med er! Så härligt o underbart med vänner ,vilket fint minne! Än en gång All Lycka till ert nya fina hem:-)

Svar: Tack:) det känns gott - och välkomna hit!!
Sonja

Postat av: Anita Danielsson

Publicerad 2013-10-27 09:09:21

Ett stort Grattis från djupet av våra hjärtan.
Det måste kännas välsignat och ÄR välsignat,

Anita o Börje

Svar: Tack- det känns gott :) välkomna att titta in!!
Sonja

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-10-27 10:53:35

Grattis och välsignelse till ert nya hem, gläds med er :)

Svar: Tack:)
Sonja

Postat av: Kicki

Publicerad 2013-10-27 11:16:59

Guds rika välsignelse till ert nya hem! Gläds med er! Kicki och Stefan.

Svar: Tack:) kom gärna och hälsa på!!
Sonja

Postat av: lilli

Publicerad 2013-10-27 21:33:00

Vad fint det blir :) Guds rika välsignelse till ert nya hem. Vi kommer å hälsar på när vi har vägarna förbi!!

Svar: Tack :) Jättevälkomna!!
Sonja

Postat av: Anna, Joel och Julius

Publicerad 2013-10-28 13:22:05

Ännu en gång, TACK för er gästvänlighet!

Svar: Det var så mysigt att ha er här - välkomna tillbaka :)
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela