livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Köket, kaminen och bastun

Publicerad 2013-10-10 22:37:48 i Allmänt,

På tisdagkväll när vi kom in i vårt nya hem och snickarna hade börjat sätta in köket, blev jag helt andäktig och samtidigt kände jag en jublande glädje och ville dansa runt, runt! Det blir så fint - tänk att vi ska få bo här!! Vi gick runt och tittade och kände på luckorna och jag började genast fundera vad jag ska sätta i vilka skåp och lådor. Nästan så jag också fick inspiration att börja baka och laga god mat! Idag när vi åkte dit för att lasta släpet med alla kartonger och all plast från köksinredningen sjöd det av aktivitet. Fredrik höll på med köket, det är som att lägga pussel, men pusslet blir vällagt :)
Krister och Robin höll på och installerade vår Conturakamin, Det verkar som Krister är specialist på det mesta ...
och Robin en väldigt duktig lärling ...
Anders höll på med bastun och panelen är så exakt sågad ...
Niklas som höll på med el, hann sticka iväg innan jag fick fram kameran. Ikväll åkte vi dit med badrumsinredningar och toastolar, det gick fort att lasta av, men ack så svårt det var att slita sig därifrån. Man kan ju alltid städa lite, och fundera över möblering, och vad vi ska bjuda på när vi ska ha invigningsfest! Det är rätt viktigt tycker jag, det där med att bjuda på nånting, det har jag lärt mig av mamma. Mor Viola hon lät aldrig nån gå ut genom dörren med samma smak i munnen, som hon brukade säga. Så fort någon kom in i det lilla ombonade köket, med vedspisen där elden ofta sprakade, så åkte kaffepannan på eller bröd och smör kom fram på bordet! Och när hon lagade mat behövde man inte vara orolig att lämnas hungrig, det räckte alltid och blev över! Jag hoppas att samma gästfrihet och värme ska få råda i vårt nya hem!

Kommentarer

Postat av: Marianne Lassfolk

Publicerad 2013-10-11 15:07:43

Jag får en klump i halsen när du beskriver dina föräldrars kök saknar det ännu .har inte hittat ett så mysigt kök nån annanstans : Lugnet och harmonin ,tack för tiden vi fick där .
Får en klump i halsen när du beskriver köket hemma på Stranga .Har inte varit i ett så mysigt o harmoniskt hem nån annanstans : saknar det ännu ,vi får tacka för det vi fått .


Svar: Visst-det var en speciell känsla :)!
Sonja

Postat av: Lena

Publicerad 2013-10-12 14:10:19

Det är så sant Sonja, glömmer aldrig ert mysiga och varma kök <3

Svar: Det var tider det Lena:)
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela