livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Alla dessa val

Publicerad 2013-09-08 12:39:59 i Allmänt,

Så mycket vi ska välja under en byggtid, för att inte säga under en livstid! De viktigaste valen i livet har jag gjort, valt livsväg "den vägen" och livskamrat, Ulf  och dom valen är jag otroligt tacksam över. Samtidigt som det är ett val, vill jag också se det som gåvor! Gåvor som jag fått av nåd!
 Och nästa söndag är det kyrkoval, också det ett viktigt val, ni kommer väl ihåg att rösta! 
Sen jag skrev senast  har vi gjort en hel del val, först alla vägval ner till Linköping och Malmö, sen vara smakråd till alla valen på IKEA! Det blev många val och många mil på få dagar, men roligt att se hur dom har det, Oscar och Sandra i Linköping och Petter i Malmö. Underbart att se när vingarna bär för ens barn. På hemvägen åkte vi förbi Kungsbacka och hälsade på svärmors syster Margit med man och dottern Petra, trevligt att träffa dom och se hur dom har det, förutom att vi blev bjudna på en jättegod lunch.
 
Väl hemma igen fick vi veta att det är Bra golv som ska sätta klinker och kakel åt oss, de ska börja på måndag så nu var vi tvugna att bestämma oss. Vi åkte till deras affär och fick hjälp av en väldigt duktig säljare. Vi hade sonderat terrängen rätt väl men fick nu höra för- och nackdelar med t.ex. blanka och matta kakel och klinker. Golven till hall, toa, badrum och tvättstuga var ganska lätt att välja, sen de vita kaklen till väggen i badrummet, ska de vara blanka eller matta?? Efter samtalet med säljaren bestämde vi oss för matta, argument: hur ofta de bör torkas :).  Till slut återstod bara att bestämma vad vi ska ha i köket över diskbänken, svårt,  ack så svårt, och hur mycket ska det få kosta?? Till slut fastnade vi för det här, absolut inte det billigaste alternativet men vi tror det blir jättefint till våra gråa köksluckor!
Eftersom vi varit borta rätt länge så hade det hunnit samlas rätt mycket skräp igen. En stor hög låg utanför huset och väntade på att bli lastat, men vi hade ju våra ungdomar på besök, Oscar och Sandra, Gustav och Carolin, så snabbt blev släpet lastat och de körde iväg med det till Kronan!
Jag ägnade några timmar åt att måla stolparna och panelen på trappan och Ulf drog högtalarkablarna inne i huset i de färdigdragna rören!
Fortfarande känns det overkligt att vi ska bo här! Och vi lever i den illusionen att det kommer att vara god ordning och välstädat hela tiden:)! Förutsättningarna finns, det gäller bara att gallra hårt i det materiella!  Vi ser också fram emot att få elda i kaminen och mysa i soffan. Fast vår högsta önskan och bön är att vårt nya hem ska få vara öppet och välkomnande och att de som kommer och hälsar på ska känna sig "som hemma"

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela