livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Ekorrhjulet

Publicerad 2013-09-17 23:06:18 i Allmänt,

 
 
Just nu känns det att livet går väldigt fort, fort, fort ..dagarn bara rinner iväg! Jag hinner inte riktigt med, hinner inte skriva på bloggen, hinner inte städa här hemma, hinner inte alltid diska, hinner inte ringa de viktiga samtalen, hinner inte.......
Vad hinner jag då?? Jag går en rätt lång promenad med Jack på morgon varje dag, (tack och lov för hunden) jobbar heltid, vilket innebär ibland 8 timmar/dag och ibland 12 timmars dagar. Vi är till bygget i stort sett varje dag. Ibland städar vi mycket och kör skräpet till Kronan. Ibland behövs bara lite städning. Alltid måste vi titta och fundera, tänka framåt, hur ska vi möblera, får pianot verkligen plats efter den väggen. Och vilka färger ska vi ha på innerväggarna - DET har vi inte helt säkert bestämt. Dom stunderna är viktiga och måste få ta sin tid! Fortfarande finns det lite brädor här och där på utsidan som behöver målas.  En kväll i veckan sjunger vi i kör och lite social vill man ju också vara! Och så rullar det på.....
 
Jag klagar inte, jag bara konstaterar att just nu är det så här - vårt nya hem tar mycket tid och energi, men ger också energi, annars skulle vi aldrig orka! Sen är det underbart att det är ett gemensamt projekt, vi tillbringar otroligt mycket tid tillsammans! Det är jag glad för!
 
 Men visst längtar vi till inflyttnigsdagen, slippa fara fram och tillbaka mellan två  "hem". Få packa upp alla kartonger och liksom slå ner bopålarna igen.  Då drar vi i handbromsen och hjulet kommer att börja rulla långsammare .....Då sätter vi oss ner och funderar, vad är viktigt i livet, hur vill vi prioretera tiden?! Förhoppnigsvis gör vi det!
 
I lördags lånade vi ett jättestort släp av Jocki och Frida och for till K-Rauta i Haparanda för att hämta kompositplanken till altanen. Tyvärr fick vi sist och slutligen med oss bara hälften, insåg vi när vi kom hem. Felet var dock K-Rautas, så vi får resten hemkört, kanske bra för Frida och Jockis släp att det inte blev så tungt lastat:).  Vi gick även ett par timmar på IKEA och köpte garderobsinredning till vårt sovrum! Några saker till att stryka från "att göra listan" 
 
I skrivande stund  har vi innertak i två sovrum, vitvaxad panel och kakel på halva badrumsväggen, vita kakel och  goldenline mosaik i duschen. Man ska ju egentligen inte visa på halvgjort arbete, men jag gör det ändå....
Detalj efter detalj kommer på plats, och det blir så fint. 

Kommentarer

Postat av: Frida

Publicerad 2013-09-17 23:27:53

Bra att ni var hjälpta av släpet men knäppt att ni fick för lite med er. Snyggt kakel!!

Svar: Tack:)! Ja visst var det, men när det börjar strula så bara fortsätter det! Säkert blir det rätt i slutändan!!
Sonja

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-09-18 15:31:43

Jag gläds så med er ni är så aktiva o glada i ert byggande ,välsignelse o lycka till er båda i ert nya hem.Moster Manne .

Svar: Tack:) Roligt att du följer oss!! Kram
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela