livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Handbromsen..

Publicerad 2013-09-29 22:10:22 i Allmänt,

 
 
Jag känner mig så otroligt glad ikväll! Vi har haft en trevlg helg, firat en svåger som fyllt 50, träffat familj och vänner, pratat och skrattat, delat livets olika skiftningar en stund.
Vi promenerade i höstmörkret i Kållby, en traktor kom körande långsamt och jag förflyttades nästan 50 år tillbaka i tiden, då när hösten så påtagligt innebar sköretid. Jag kände doften av säden som tröskades och kom ihåg tävlingarna i tresteg som vi syskon hade när potatisen togs upp ur landet. Jag såg pappa Benjamin framför mig som i ödmjukhet påminde oss: "nu ska vi tacka Gud för skörden, nu har vi så vi klarar den här vinten också."
Ja - tiderna förändras, fast fortfarande är vi alla beroende av att vår Herre låter skördar av olika slag växa och mogna och bli till mat för oss! 
Tillbaka i Luleå så gläder jag mig oerhört över det kloka beslut Ulf och jag gjorde förra helgen! Vi har dragit i handbromsen!! Vi kände båda två att det höll på att bli för mycket av allt, som jag skrev i inlägget Ekorrhjulet, så nu har vi pratat med våra chefer och ska båda två gå ner lite i arbetstid en månad framöver! 
Nu känns det SÅ roligt med vårt nya hem igen. Det ska bli underbart att slippa stressklumpen i magen, känna att vi har tid och ork till lite mer än jobb och att med andan i halsen rusa iväg till bygget! Nu hoppas vi känna lugnet, hinna njuta av veckorna när vi ska flytta in, hinna tänka, planera, sortera och glädjas över allt vi har framför oss! 
Tacksamhet bubblar upp inom mig, jag känner mig välsignad!
 
Nu är det skarpt läge med att välja färgen inomhus. Vi har självklart en plan, men har börjat vela igen. Vi köper provburk efter provburk och målar en kvadratmeter på väggen för att kolla hur det ser ut. Färgen ser aldrig likadan ut som färgproverna i affären. I morgon måste vi ta beslut! 
 
Vi är i alla fall jättenöjda med färgen vi valde till utsidan - och här kommer en vacker höstbild från baksidan

Kommentarer

Postat av: Christina

Publicerad 2013-09-29 22:29:54

Måste kännas väldigt skönt att inte vara så "hyperatressad" pga jobbet! Ett klokt beslut Snyggt ser det ut från utsidan!

Svar: Tack- vi måste verkligen vänja oss vi tanken att jobbet inte tar all tid och ork :)
Sonja

Postat av: Birgitta Ryås

Publicerad 2013-09-29 22:34:01

Så kloka ni är! Så mycket roligare allting blir när man hinner vara med med både kropp och själ. Det är ju ett speciellt tillfälle i livet att ta vara på.

Svar: Så är det - det känns väldigt bra när vi väl bestämt oss!
Sonja

Postat av: emma

Publicerad 2013-10-02 10:25:11

Åh vad kul att få följa med på er resa.
Vi håller själva på för fullt. Vi har dock köpt ett renoveringsobjekt. Inte gjort något sedan 1976 då huset byggdes. Så vi har att göra vi med. haha

Svar: Ser oxå intressant ut:)
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela