livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Hösttankar

Publicerad 2013-09-12 21:28:40 i Allmänt,

Mörkret kommer allt fortare, det har nog inte undgått någon. För mig är hösten  både vemod och mys. Vemod att sommaren gick så fort, vi hann inte hälften av det vi hade tänkt, ändå hann vi rätt mycket. Sommaren blev verkligen inte alls som planerat eftersom Ulf helt plötsligt stod utan jobb. Men snabbt öppnades ju andra möjligheter, och det blev bra, trots allt. Det sägs väl så att när en dörr stängs så öppnas en annan, i alla fall ett fönster. Det är inte alltid lätt att förstå meningen med allt som händer, men jag tror ju att Gud har kontrollen. Och först långt efteråt faller pusselbitarna på plats och man förstår varför det blev som det blev. Fast inte alltid förstår man......
Hösten är mys när mörkret kommer och man får tända ljus, allt lugnar liksom ner sig och rutinerna rullar på. Det är nå vilsamt med det!  
Men i alla fall höstmörkret gör att  vi får  skynda oss att äta middag efter jobbet om vi ska hinna göra nåt på bygget innan det blir mörkt. Jag är just hemkommen efter att ha kört två lass med rester av gipsskivor, spånskivor, isolering och diverse annat skräp till Kronan. Ensam har jag jobbat ikväll eftersom Ulf har beredskap och är på jourcentralen.
 
Och JA, det känns lite motigt ibland att dra iväg och byggstäda, speciellt om jag är ensam. Nån liten sekund har vi hunnit tänka: "varför började vi med detta projekt, tänk att bo i en lägenhet??" Tack och lov är dom anfallen rätt få och väldigt korta:). När vi sen väl är uppe vid Björngårn så känner vi tacksamhet och glädje att vi hittade den tomten, valde Fiskarhedenvillan och har otroligt bra snickare och andra hantverkare som bygger åt oss. Och vi längtar till inflyttnigsdagen! 
 
Det händer fortfarande mycket på huset  varje dag, fast vissa saker är svåra att dokumentera på toton. På utsidan är snart alla  salningar, fönster - och dörrfoder på plats, likaså stuprören. Elektrikern jobbar på och nu har Bra golv anlänt och börjat med golven i våtutrymmen. Lilltoan har redan de graftitgråa kaklen på plats, tvättstugegolvet är spacklat och likaså badrummet. 
Om du tittar noga på den här bilden så kan du se att plasten i taket bågnar lite!! Lösullen är på plats, så snaaart ska värmen sättas på, det blir återigen en ny känsla när vi stiger in i vårt nya hem.
 
Vi har även haft en rätt utdragen kontakt med Lule energi. Det har nämligen gått en elledning på baksidan av huset, och en stolpe var väldigt dåligt placerad i förhållande till vårt minireningsverk. Redan i maj lovade Lule energi att ta bort stolpen och gräva ner ledningen. Det gjordes i går! Allt berodde dock inte på dom, Telia och Scanova var visst också inblandade! Nu är det gjort ialla fall och det är vi glada för. Dessutom är vårt provisoriska elskåp inte längre provisoriskt utan nu sitter det fast på väggen i carporten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela