livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Välsignat....

Publicerad 2013-09-23 21:27:41 i Allmänt,

Ännu en kväll på bygget, med städning både ute och inne! Men ikväll kändes det avstressande att få jobba med kroppen! Vi började med att dra ihop rishögarna bakom huset så att de ska hamna under alla jordmassorna!  Återigen har vi fått tag på billiga fyllnadsmassor via BDX, det står kanske tio stora högar med fyllnadsjord på tomten i väntan på att bli utjämnade!
Det är något vilsamt med att jobba ute på tomten! Frisk luft, inga billjud (nästan), fågelkvitter och en och annan ryttare som kommer förbi! Att få svettas och bli lite trött! Att jobba tillsammans och småprata lte, dela dagens intryck från jobbet, fundera på planering av tomten - dela livet med sin livskamrat, kan det bli bättre:)!
När mörkret tog oss var vi i stort sett klara på utsidan. Då gick vi in och tände stora bygglampan och började städa insidan. Krister har varit ensam snickare idag, fast det skulle man inte tro när man såg alla brädbitar och sågspånshögarna på golvet:)! Alla innertaken är på plats och likaså skjutdörren till vårt sovrum! 
 
Johnny från Bra golv har fortsatt med badrummet, mosaiken är uppsatt och golvet nästan klart. Tyvärr hann det bli för mörkt för ett foto, så det får ni vänta på!
Precis när städningen var klar ringde telefonen och Stefan från BDX som ska jämna ut massorna undrade om vi var kvar i huset så skulle han komma med traktorn! Perfekt! Vi pratade igenom planeringen och han satte igång! Det kändes verkligen som att han vet vad han gör!
Med tacksamhet stämmer jag in i Ulfs ord som han sa innan vi släckte och låste: "Det känns  som det har varit och är ett välsignat projekt, byggandet av vårt nya hem"  och vår bön är att det får fortsätta så!

Kommentarer

Postat av: Christina

Publicerad 2013-09-24 17:06:09

Låter som en härlig känsla det du beskriver!
Synd att en av byggjobbarna åkt på körtelfeber och mår riktigt dåligt :-(
får hoppas det svänger snart!

Svar: Ja, det får vi verkligen hoppas, vi saknar honom:)!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela