livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

April

Publicerad 2014-04-11 22:47:43 i Allmänt,

Nu var det länge sen jag skrivit, men ibland rusar livet på och det är svårt att ta sig samman och formulera vad som händer. Det har väl varit lite berg- och dalbana kan man väl säga. Yngsta sonen har återigen packat ihop sina tillbehör och flyttat till Finland, Jakobstad för att jobba. Ett par kvällar innan han åkte fick vi njuta av de goda cupcakes som han och Carolin hade gjort, mums filibabba!!
Det blev förunderligt tomt när han åkte, ingen som smyger in på småtimmarna och ingen som ligger och sover på morgonen när man åker till jobbet. Och middagen är inte klar när vi kommer från jobbet!! Samtidigt känns det gott när barnen "lyfter" och man ser att vingarna bär. Och tack och lov har jag och Ulf varandra. Förra helgen var vi med våra barnkörer på körresan till Jakobstad. En intensiv helg, men väldigt lyckad. Vi bodde på Pörkenäs lägergård som ligger fantastiskt fint ute vid havet. På lördagkväll var alla 20 barnen ute och lekte, "den oändliga leken" i över fyra timmar. Fråga mig inte hur den leken är, men de sprang runt bland tallstammarna och jagade varandra. Sen blev det ganska fort tyst när de väl kom i säng. Ett intressant samtal hade de om dop, konfirmation och att vara kristen. För en av tjejerna var det självklart att hon ska konfirmera sig. "Är du kristen?" frågade en annan tjej. "Ja - jag är ju döpt" var svaret" Jag gillade den tjejens självklara tro, jag är döpt, jag hör Kristus till! Jag hoppas den övertygelsen och självklara tro får fortsätta följa henne. Här övar de inför gudstjänsten i Pedersöre kyrka
Jack tillbringade helgen hos goda vänner till oss, eftersom Ulf också följde med och hälsade på våra barn i Jakobstad. På söndagkväll hämtade vi Jack vid 19-tiden, han kom in, lade sig på sin bädd och rörde sig inte ur fläcken på 12 timmar!!
Tala om att ha haft en helg med stimulans, ett tack till våra hundvakter. På måndag var han fortfarande lite seg, men sen var han sitt vanliga pigga jag. Idag har jag haft ledig dag efter elva dagars sammanhängande jobb. På förmiddagen var jag lite aktiv och gjorde både surdegsbröd och storkok av linssoppa. Fast rätt många timmar har jag tillbringat på soffan, mediterat, sovit, bett och njutit av de vackra björkstammarna utanför vårt vardagsrumsfönster. Det här är utsikten när jag ligger på soffan
För varje dag blir jordhögarna på baksidan alltmer synliga - ibland känner vi stress över hur mycket det finns att göra på utsidan. Sen måste vi återigen påminna oss om att allt inte ska bli klart på en gång. Trädgården ska få växa fram långsamt så att vi hinner njuta av det vi gör - och hinner tänka hur vi vill ha det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela