livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Påsken

Publicerad 2014-04-22 20:27:15 i Allmänt,

Stilla veckan före påsk var verkligen stilla för vår del, mycket tid för reflektion och vila. Dock tog vi inte oss iväg till nån passionsandakt! På onsdag fick vi en glad nyhet, det här fotot kom både till Ulf och mig
Elin och Johan har förlovat sig - jätteroligt - och ändå min vana trogen kom det en tår i ögonvrån-glädjetårar, jag klarade inte av att ringa upp dom direkt, jag var tvungen att samla mig en stund först. Det är stort när man hittat sin livskamrat och känner - honom/henne vill jag dela livet med! På skärtorsdagen hämtade vi en son på Kallax och två andra barn med respektive kom bilande från Jakobstad så småningom. Tyvärr kunde inte Oscar och Sandra fira påsken med oss. Skärtorsdagsmässan i Nederluleå kyrka, varje år talar den lika starkt till mig! Speciellt på slutet när altaret dukas av, det fina altarskåpet stängs, man ser bara de mörka målningarna på utsidan. Ljuset släcks ner och det blir alldeles tyst...... Småningom smyger människorna ut ur kyrkan, ut i Getsemane för att möta långfredagens drama.... Jag tilltalas även tanken att mässa firas varje timme dygnet runt på massor av ställen i alla kristna kyrkor på vår jord. På långfredagsgudstjänsten ser altaret ut så här
Kristi törnekrona och fem röda rosor som symboliserar Jesu fem sår, symboliken talar starkt till mig. Trots detta fattar jag nog inte vad Jesus gjorde för mig och alla människor när han gav sitt liv på korset för våra synders skull. Påsklördagen kom, liksom en paus i påskens drama, vi pysslade med lite av varje. Skruvade ihop nya utemöbler, grillen kom på plats och några var hurtiga och tog en joggingtur, t.ex. de nyförlovade!
Vi avnjöt en god påskbuffé -familjen tillsammans med svärmor och Åsa och Jan ! På påskdagen invigde Gustav vår nya grill
Väldigt gott blev köttet han grillade! Påskdagens gudstjänst firade vi i bönhuset - Kristus är uppstånden - Ja- han är sannerligen uppstånden! Måtte jag alltid komma ihåg det att Jesus vann över döden, över allt det mörka och svåra - segerrik är han! Påskdag får vi fira varje söndag och komma ihåg uppståndelsens kraft.
Långa promenader har det blivit tidigt på morgnarna när de andra ännu sovit. Snön är nästan borta och storspoven har kommit!! Som jag njuter av det ljudet, det rör mig ända in i hjärtedjupet, de första ropen av storspoven och jag förflyttas till mitt barndoms Kållby!! Jag känner doften av nyplöjda åkrar och den lite fuktiga vårjorden. Underbart att få uppleva det igen, alldeles vid husknuten!! Allt vaknar till liv - ljuset är tillbaka! Tack gode Gud för årstidernas växling!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-04-23 07:17:04

Han är sannerligen uppstånden!!! Det ljuder i mitt hjärta, hoppas att det under alla årets dagar får ljuda. Vilken glädje jag kände då du meddelade om förlovningsparet 💕...Tack gode Gud! Önskar dem lycka och glädje! Hos oss fick vi också en överraskning: vår nästyngsta son kom hem med sin flickvän... "en essiflicko" 😊.Ha det gott och njut av Guds skapelse nu då naturen också vaknar till liv. Hälsn.

Anette & Torvald

Svar: Va roligt med essiflicko :) Ja, det finns mycket att glädjas åt! Tack och detsamma!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela