livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Vårbruk och medmänniskor

Publicerad 2014-04-25 18:47:09 i Allmänt,

Vårbruket har börjat på vår gård - och jag njuter. Njuter av att skotta jord, gräva diken för utebelysningens elkabel, mäta ur var rabatterna ska vara, fundera och planera.
Därtill detta ljuvliga vårväder och orkestern med fågelsången - kan man ha det bättre?! I morse tog jag och Jack vår morgonpromenad rakt över vägen in i skogen, jag försökte fånga de skira solstrålarna genom trädgrenarna och spindelnäten som glimmade, men jag vet inte hur det lyckades....
På eftermiddagen när jag var och handlade på Kvantum möttes jag återigen av frågan - hur ser jag på min medmänniska. Det satt en ung kvinna utanför affären och tiggde, jag brottas med mig själv. Hur ska jag göra, ska jag bara gå förbi, de borde få hjälp på ett annat och bättre sätt? Ska jag ge en slant och döva mitt samvete, ska jag stanna och prata och kolla vad som finns där bakom?? Jag vill egentligen inte se dessa tiggande människor- det borde inte vara så i vårt samhälle, men de dyker upp allt oftare i vår gatubild. Jesu ord ringer i mina öron: " Allt vad ni har gjort mot en av dessa mina minsta, det har ni gjort mot mig.....osv" Ibland ger jag en slant, ibland är jag som prästen och leviten i den barmhärtige samarien - jag låtsas inte se och skyndar förbi, men det gör ont i mig! Hur gör ni? Hur tänker ni? På vilket sätt kan man bäst hjälpa dessa människor som uppenbarligen har hamnat i samhällets utkant, för annars sätter man sig väl inte och tigger- eller??

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela