livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Bröllop

Publicerad 2014-08-19 20:29:00 i Allmänt,

Så har den kommit och gått lördagen 16 augusti som vi haft i fokus så länge - Elins och Johans bröllopsdag. Jag och Ulf åkte ner till Jakobstad på torsdag och började med att äta middag hos Elins svärföräldrar. God mat och trevlig samvaro och bra att bli uppdaterad om alla detaljer som ännu ska göras. 
Ändå en lätt overklig känsla, det är stort när ens barn ska gifta sig, det är nog det största beslutet de tar i livet. Som förälder lever man med väldigt mycket, man gläds, oroas, tänker och planerar, oron och planerandet ofta helt i onödan. 
Fredagmorgon träffades vi hemma hos Elins svärmor Sola igen för att göra klart alla tårtor. 
Här ser ni Isabella, Elin och Sola. 
 
Vi fyllde tårtorna med dumlefluff och hallon och sen lite grädde över och ett marsipantäcke. Inte så svårt men ändå rätt mycket pyssel innan alla tolv tårtorna var klara. Men väldigt roligt att jobba tillsammans, man hinner prata rätt mycket på en förmiddag.
När vi var klara åkte vi till stället där bröllopsfesten ska hållas, där var det redan full aktivitet. Några dukade, andra vek servetter, hängde upp pompoms, tappade upp rabarbersaft i alla små söta glasflaskor som skulle användas som bordsplacering. I köket stod några och hackade grönsaker, gjorde fruktspett och jag vet inte vad. Mitt i allt gick Johans bror Saul och hade full koll på allt som gällde maten.
Så här fin blev festsalen......
Så kom dagen D för brudparet. Elin hade första bokningen kl.9.00 sen satt det i ett med frisör, fotografering och så blev kl.16.00 alla inbjudna och några till hade anlänt till Jakobstads kyrka. 
Vi satt där längst fram i kyrkan, när dörrarna slogs upp och orgeln började spela, redan då fick jag ståpäls och när jag sen fick syn på det vackra paret- då kom tårarna. Det går inte att vara oberörd- och det ska man inte vara heller.
En otroligt vacker vigsel, talet som prästen höll var något utöver det vanliga. Ja, jag vet att jag inte är objektiv, men alla jag pratade med på festen tyckte också det. Han pratade så fint om kärlek, det är inte en känsla utan ett beslut. Som par har man ansvar att hjälpa den andre att bli det som Gud har tänkt honom/henne att vara. Han pratade om hänsyn och ansvar. Det är alltid svårt att återge, men det var bara SÅ BRA. Elins kompis Lina sjöng fantastiskt vackert
Här har dom gett sitt löfte inför Gud och församlingen, lyckliga är dom på väg ut i livet tillsammans..
En del av vår festklädda familj utanför kyrkan i väntan på att alla ska få gratulera brudparet. 
 
 
Festen började med att man minglade och åt förrätten i foajen.  Det var trevligt, då hann man hälsa på vänner och bekanta sig lite med dom man inte kände så bra. 
 
Bröllopsfesten var så rolig med både yta och djup, skoj och allvar. Många roliga små sketcher och fina tal, vacker sång och häftigt rappande, allt i en enda skön blandning. Och maten var såklart helt delikat.
Det är roligt med fest, såklart extra roligt när det är ens eget barn som gifter sig. Och det är stort - att säga ja till en livskamrat i nöd och lust. Just där och då förstår man nog inte vad man gör, det är så mycket större.
Ett äktenskap instiftat av Gud är ett mysterium, hemligheten däri är stor, står det i Bibeln.  Jag blir aldrig less på att vara med min man, jag vill helst prata med honom minst en gång varje dag när vi är på jobbet. Vi delar glädje och sorg, medgång och motgång. Varefter åren går blir vi allt mer beroende av varandra och ändå är vi två självständiga människor. Det betyder inte att det alltid är en dans på rosor och alltid på topp, men det är något tryggt och hållfast. Och det är nånting värt att jobba för och lägga tid på. 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-08-19 21:42:40

Tack Sonja. Det var faktiskt en fin fest. Och jag tror att dom blir riktigt lyckliga er kära Elin och Jonas.

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-08-19 21:43:14

Tack Sonja. Det var faktiskt en fin fest. Och jag tror att dom blir riktigt lyckliga er kära Elin och Jonas. Kram från kusin Tina

Svar: Tack själv - trevligt att ni var där! Visst var det roligt11
Sonja

Postat av: Anki

Publicerad 2014-08-21 17:41:49

Vackert brudpar, förstår att tårarna rann.

Svar: Visst är dom fina - jo, det går inte att låta bli, speciellt som jag annars också har lätt att bli rörd!
Sonja

Postat av: Anita Danielsson

Publicerad 2014-08-22 14:49:47

Så snyggt. Hälsa de nygifta och önska dem allt gott.

Svar: Tack :) det ska jag göra! och som du märkte blev det ingen hatt :)
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela