livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

På resande fot

Publicerad 2014-08-25 22:01:00 i Allmänt,

Helgen som gick var en trevlig och vilsam helg. Lördageftermiddag packade vi våra ryggsäckar och drog iväg till Bälingeberget. Gustav, Carolin, Ulf, jag och Jack. Vi har som tradition i familjen att i stort varje höst göra en utflykt dit, vandra uppför berget, stanna till på en grillplats, elda och grilla korv. Ofta har vi varit tillsammans med en annan familj, dock inte denna gång. När vi började gå uppför kändes det så lätt att vandra, en konstig känsla - men så kom jag på det, jag hade ju ingen ryggsäck, den bar Ulf. Sist jag vandrade hade jag hela tiden en tung fjällryggsäck, vilken skillnad. Precis som när man kunnat lägga ifrån sig oro och bekymmer, eller annat som tynger. När man delat med en vän, nån annan bär det med en, eller man fått lämna allt till Gud i bön och vågat lita på att han bär. Därtill hade jag Jack i koppel som i sin iver drog mig uppför berget. Väl däruppe gjorde vi upp eld och hade ro att sitta och vänta på den perfekta grillglöden.

 
 
Vad gott det smakade med grillad korv och sen kaffe på det! Väl hemma igen kände vi oss rätt möra och det blev en tidig kväll, i alla fall för den äldre generationen.
Söndagen blev en riktig vilodag på alla sätt och vis och det behövdes för i morse ringde klockan 03.55 och taxin kom 04.30. Personalresa till Lund, Malmö och Köpenhamn står på programmet. Och när man startar så tidigt så var vi framme i Lund före lunch och kunde checka in på vårt hotell.
Dagen idag har varit lång, innehållsrik och full av intryck. Studiebesök i domkyrkan, rundvandring, föreläsningar om deras konfirmandarbete och deras arbete med konst och kultur. Mycket intressant, dessvärre kämpade många av oss med eftermiddagskoman!
Efter kaffepausen var vi på alerten igen och kunde intresserat höra på Modeus när han pratade om församlingssyn och gudstjänstutveckling. Vad är församling, de som firar gudstjänst? De som bor i området? De döpta? Listan kan göras lång, hur tänker du? Han pratade om fötternas bekännelse - tro handlar om fötter som tar mig till gudstjänst. Det tyckte jag var en intressant tanke, vanan som ibland bär min tro genom tider av torka.
Vår dag avslutades med en kvällsmässa domkyrkans krypta. En fantastisk upplevelse, fin sång, massor med människor i olika åldrar som stannade till en stund vid denna oas, delade bröd och vin och stärkta gick vidare.
 
I domkyrkan firas 25 gudstjänster i veckan!!! Det finns en längtan hos människor, tar vi den på allvar? Uppfylld av alla intryck ska jag nu försöka hitta sömnen och ladda för en heldag i Malmö i morgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela