livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Träning och vila

Publicerad 2014-08-22 17:08:00 i Allmänt,

Jag har en ny förälskelse, vi har träffats en gång, det var jättespännande. Jag har lite ont här och var efteråt, men jag ser fram emot nästa träff. Min nya förälskelse är träningspasset Cardiocross!! Jag har varit på ett pass, det var jätteroligt och svettigt. Jag tog i mycket mer än jag trodde jag orkade, men hur kan man låta bli när alla runtomkring en jobbar och flåsar i dessa 40 sekunders intervaller.  40 sekunder är inte så länge tänker man, det orkar jag, sen vidare till nästa station. 
 
Idag har jag träningsvärk i precis varenda muskel i hela kroppen, jag kan knappt lyfta armarna och benen värker. Men jag njuter ändå och ser verkligen fram emot när jag ska få packa träningsväskan och åka på nästa pass.
 
Efterbearbetningen av bröllopet har pågått hela veckan, Ulf och jag har pratat och skrattat, tittat på foton och kännt oss väldigt tacksamma över helgen som var.
 
Jag läser boken: Det händer när du vilar, som är skriven av en av mina favoritförfattare, Tomas Sjödin. Så många kloka tankar, kanske för att så mycket stämmer överens med det jag tycker :)! Han skriver om vikten av att återta sabbaten och sabbatsvilan. Han har intervjuat judar som fortfarande lever i gamla testamentets stränga sabbatsregler. Det är fascinerande, jag tror att de har något att lära oss. Tvärstopp på kvällen kl.18.00 då slutar man med alla måsten, man klär sig till fest och äter god mat gärna med vänner. Sabbaten ägnar man gudstjänst, vila  och att njuta av skönheten i världen. 
Han skriver också att de i sin bön till Gud på sabbaten endast lovsjunger och tackar, de begär inte något, inga önskningar, för på sabbaten ska man låta allt vara som det är!!
Tänk om vi på söndagen skulle klara av att låta allt vara som det är, släppa oro, bekymmer, planering, ja allt som rör vardagen och bara vara! Tänk om vi skulle våga dra ur sladden till internet och bara vara här och nu.
Han skriver så tänkvärt om det också, att vi ofta idag är här men inte nu. Vi sitter i samma rum, men vi knapprar på olika tangentbord med olika skärmar och har vår uppmärksamhet nån annanstans. Vi är här men inte nu. Jag slår mig verkligen inte för bröstet, jag är inte bättre än någon annan. Fast ibland har jag lust att testa att dra ur sladden för längre eller kortare tid, bildlikt ialla fall. Undrar vad som skulle hända? Och istället för att säga att saker tar tid, skulle jag säga, Jag har tid!!
När Gud en gång i tidernas skapade jorden och vilade på den sjunde dagen, då var det med tanke på oss människor, omsorgen om oss. Vi orkar inte bara gå på, vi behöver vilan, så låt oss ta vara på sabbatsvilan!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela