livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

2:a advent och glädje

Publicerad 2014-12-09 15:23:16 i Allmänt,

Så har vi tänt andra ljuset i ljusstaken och temat för söndagen var Guds rike är nära! Guds rike ÄR nära, det är inom oss. Texterna manar oss till vaksamhet och väntan, vaksamhet över vad som får bli viktigt och ta plats i våra liv och väntan på att allting ska fullkomnas en dag. Den dagen får vi som kristna se fram emot med glädje och förväntan. "Lyft upp era huvuden, se då nalkas er förlossning" säger Bibelordet.
I boken om kallelse (se föregående inlägg) har jag kommit till kapitlet som handlar om glädje. Vad ger glädje i vårt liv? Tillåter vi oss att vara glada, eller låter vi oro och missunnsamhet ta över och förstöra vår möjlighet till glädje.
Ibland tänker vi kanske att berömda män och kvinnor säkert är lyckliga. Men hur fort glöms inte alla berömdheter? Det finns en övning i boken, att man ska skriva ner namnen på de fem senaste som fått Nobels fredspris, vinnarna i VMskidåkningen de senaste 10 åren osv. Hur många kommer vi ihåg? Listan blir inte lång.
Däremot försök komma ihåg lärare som uppmuntrat dig, vänner som ställt upp i en svår situation, personer som fått dig att känna dig uppskattad och älskad. Sånt glömmer man inte. 
Jag tror det är viktigt att fundera över vad som ger glädje i mitt liv, vad har jag att vara tacksam över och att glädja mig över. Inte med missunnsamhet titta på vad andra har som jag saknar. 
Att dela med sig och hjälpa andra är ofta till stor glädje i ens liv. Och det behöver inte vara stora grejer, att stanna till och prata några extra ord med en människa du möter, ringa ett samtal och höra hur det är, skicka ett kort eller kanske åka och handla åt någon. Bara fantasin sätter gränser på vilka sätt man kan glädja andra - och sig själv! 
 
Vi hade en trevlig helg med både barn och ungdomar på besök. Gustav och Carolin var här över helgen och grannens flickor Mira och Stella fick vi låna på lördagen.
 
 Vi hann baka både jullimpor och saffransbullar,  äta renskav och potatismos  och umgås - en mysig lördag i advent!!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela