livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

1 februari

Publicerad 2014-02-01 11:41:19 i Allmänt,

Så har den långa januarimånaden gått - ganska fort faktiskt. Sen jag bestämde mig för att inte åka vasaloppet så drabbades jag av en förlamande trötthet. Det var som att släppa taget och rasa ihop. Jag har sovit mycket och inte gjort mycket i träningsväg - det vanliga har rullat på. Och det kan vara gott nog kan jag tänka. Jag har i alla fall hunnit njuta av de vackra soliga januaridagarna
Jag har gått morgonpromenaderna med Jack, fortfarande i mörker kl. 6 på morgonen. Jag har ofta pannlampa när jag är ut på morgnarna. Med pannlampa ser man inte så långt framåt, (i alla fall inte med den jag har) men man ser tillräckligt långt. Jag kom ihåg en predikan över bibelordet "ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig". En fotlykta lyste inte upp långt, men steg för steg så man kunde gå tryggt framåt. Guds ord leder oss steg för steg så vi kan vandra trygga genom livet. Men vi har inget löfte om att kunna se långt in i framtiden, men "idag hjälper Herren"
Vi har även en liten lampa på Jacks halsband, väldigt liten, men den gör väldigt stor skillnad. Jag kan följa honom med blicken där han springer i skogen även om han är ganska långt borta. Vår tro liknas också vid en lampa, ett ljus. Vad som är lite intressant är att ingenstans står det hur stor "lampan" tron ska vara för att duga?? Kan man mäta tro? Om vi tänker på ljuset så är det alltid starkare än mörkret. Oberoende hur liten en låga eller en lampa är så syns den i mörkret. Tro är tro, oberoende stor eller liten, och den syns, på nåt sätt! Idag tittar solen fram genom de lätta snöflingorna, en härlig februaridag! Och vi ska ta itu med kartongerna i garaget!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-02-01 12:52:48

Ha det gott kära kusin, du skriver så fint och ljust. Kram, hälsa Ulf.

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-02-01 12:53:16

Glömde skriva kusin Tina Ö.

Svar: Tack Tina! Kom gärna och hälsa på!! Hälsa dit du oxå!!
Sonja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela