livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

6 februari

Publicerad 2014-02-06 20:44:46 i Allmänt,

En vecka går fort - nu är det snart helg igen. En händelserik vecka - vi har återigen haft Marianne på besök som ska hjälpa oss att planera utsidan. Det var rätt häftigt att plumsa omkring i snön och föreställa sig de olika planteringarna. Där ska vi ha köksträdgården och bärbuskar - vad sägs om ett blåbärsträd?? Tänk att kunna plocka hela årets blåbärsskörd från eget träd!! Kanske det blir några liter från skogen också, för vi bor ju i skogen! Sen lite olika bladväxter i grupper och kanske nåt äppelträd. Rosor ska vi ha på baksidan i söderläge! Vi pratade och planerade ett par timmar - vi känner oss väldigt taggade! Fast det gör ingenting att snön ligger kvar ett tag till. En kväll har jag varit på tjejmiddag, vi firade en 30-åring och en 40-åring. Helt underbart 25 stycken kvinnor i olika åldrar samlades på Bistro Norrland, god mat och trevlig gemenskap, kvällen gick väldigt fort!
Ett par bilder från kvällen! Jag har jobbat kväll med ledarutbildningen - en fantastisk grupp med ungdomar. Förra gången vi träffades fick de skriva ner olika teman som de tycker vi ska jobba med under våren. Väldigt många skrev att de vill lära sig mer om Bibeln och bibelns berättelser, en hunger efter Guds ord. Igår kväll jobbade vi med några av gamla testamentets berättelser, bl.a. Josef och hans bröder. Varje gång jag berättar den berättelsen berörs jag djupt av när bröderna kommer till Egypten för tredje gången, Josef ger sig till känna och förlåter sina bröder. Tänk att han kunde förlåta- det är stort- men det var säkert inte i egen kraft! I berättelsen om Mose beundrar jag också de hebreiska barnmorskorna Shira och Pua som vågar gå emot Faraos befallning att döda alla pojkar som föds. De hävdar att de hebreiska kvinnorna är så starka så de hinner föda innan de kommer fram. De vågar stå upp för livet!! Jag har varit på kvällspromenad med Jack, jag längtar efter de ljusa kvällarna när vi bara kan gå rakt över vägen in i skogen på promenad. Det är några veckor bort, men på morgnarna börjar det ljusna. Jag var tvungen att ta en bild av morgonrodnaden häromdagen
Visst kan ni ana ljuset i fjärran :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela