livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Att åka spark - och Judas Iskariot

Publicerad 2014-02-21 16:31:30 i Allmänt,

Jag har fått återuppleva barndomens vinterupplevelser - vi har fått svärmors spark! På morgnarna när det är helt öde uppe vid Björngårdarna, vägen är isig och Jack har mycket energi. Då tar jag fram sparken och sen blir det åka av. Visst är det underbart så säg, att susa fram i ett vinterlandskap och det enda som hörs är svischet från medarna. Jack får jättebra motion och verkar att stortrivas med det, och jag bara sparkar på, byter ben och sparkar på, ibland måste jag stanna till så han får göra sina behov :). Vi njuter båda två av dessa morgonturer med sparken.
Den här veckan hade vi också ett intressant samtal på vår ledarutbildning. Temat var berättelser från Nya testamentet. Ungdomarna fick olika bibelställen att läsa som de sedan skulle återge för varandra på något sätt. Funderingarna blev många, en grupp fick om kvinnan som smorde Jesu fötter med balsam och Judas som muttrade att man skulle ha sålt det istället och gett pengarna åt de fattiga. Fast hans tanke var att behålla pengarna själv. Ungdomarna undrade, hur Jesus kunde välja Judas till lärjunge, han som var en tjuv och som sen skulle förråda honom. Vi landade i tacksamhet över att Jesus gjorde som han gjorde. Han valde inte perfekta, felfria människor (och de finns väl inte ens) till att följa och tjäna honom, utan vanliga, felande människor som är beroende av nåd. Sen utrustade Jesus dom för den uppgift de skulle få. Vi pratade även om Petrus, som tre gånger förnekade Jesus, men ändå fick han en ny chans i mötet med den uppståndne Jesus när han utbrister: "Min Herre och min Gud" . Svaret från Jesus är " Du är Petrus och på denna klippa ska jag bygga min församling" Det är så befriande att Bibeln är full av berättelser som man kan känna igen sig i. Det är inga perfekta människor och ändå fick de stora uppgifter i Guds rike. Jag tror att vi alla som vill på olika sätt kan arbeta för en bättre värld, för Guds rike. Han utrustar dig för den uppgift som är just din.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela