livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Söndag

Publicerad 2014-02-09 23:45:03 i Allmänt,

Idag har det varit en vilodag som innehållit alla ingredienser för en bra vilodag! Sovmorgon, fika på säng, långpromenad i skogen med Ulf o Jack, god middag, gudstjänst och goda vänner på besök! Vad kan man mer begära? Nu just lite svårt att gå ner i varv. Det är skönt att få ta det lugnt på morgon och "såsa" på i morgonrock rätt länge. Det är också bra att ha en hund som tittar uppfodrande på en om man slöar alltför länge. Vi njöt verkligen av promenaden idag, bara gå rakt in i skogen efter en liten skogsväg, som sen övergår i oplogad väg.
Och när Ulf är med blir det alltid mer spännande!! Jag går samma stigar och vägar på mina rundor, men när Ulf är med ser han alltid nån ny stig eller nåt skoterspår som han tycker vi ska prova och se vart det leder. Ett bra sätt att lära sig nya omgivningar. Men om sanningen ska fram så handlar det väl om att våga.... och mitt lokalsinne är inte världens bästa, när jag gissar på vädersträck har jag oftast 180 grader fel!! Jag törs inte chansa när jag är ensam för då är jag inte säker på att hitta hem igen. Sen kanske det handlar om personlighet - att våga gå i ospårad terräng!! Jag är även uppfylld av gudstjänsten i Porsökyrkan! När man döps i Porsökyrkan får man ett dophjärta med sitt namn på som hänger i kyrkan i ett "dopträd" under året. Här lånar jag en bild som Birgitta Ryås tog idag
När vi har våra morgonböner ber vi ofta för dessa dopbarn och deras familjer. Idag bjöds de familjer in som döpt sina barn under 2013, de var med på gudstjänsten, fick hämta sitt dophjärta och fick en bönbok. Vi bad även en kort bön för var och en. Alla kom inte, men rätt många i alla fall och det kändes bra. Barnkören sjöng och en härlig blandning av människor från olika länder och i olika åldrar deltog i gudstjänsten. Efteråt bjöds det på varmkorv med bröd, saft och kaffe och trevlig gemenskap. Några var trogna gudstjänstbesökare, andra var där för första gången! Det pratades olika språk, men det fanns en vilja att försöka förstå varandra och det knöts nya vänskapsband. Kristi kyrka är världsvid och känner inga gränser, anden förenar. Jag kände mig glad i hjärtat när jag åkte hem. Kvällen avrundades med att ett par goda vänner och deras barn tittade in på lite kvällsfika - så roligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela