livetinyhuset.se

Den här bloggen började som en "byggblogg/ dagbok". Nu är vårt nya hem färdigt och vi har flyttat in. Jag gillar att skriva så nu heter bloggen Livet i nyhuset!!

Att lägga pussel - livspussel

Publicerad 2014-01-15 19:19:06 i Allmänt,

I vår familj har vi som tradition varje julhelg att plocka fram ett stort pussel, sen får det ligga nånstans centralt och så försöker vi lägga det tillsammans! Ärligt talat är det nog mamman i huset som ivrar mest för det, men det blir ändå ett gemensamt projekt.
I år kom pusslet fram först till trettonhelgen, men det var så där mysigt som jag kom ihåg. Jag satt där mitt i köket och pusslade och så kom de en efter en i familjen och stannade till, pratade en stund, och hittade nån pusselbit. När man lägger pussel har man tid att meditera också, och jag tänker att ett pussel verkligen är som livet. Ibland hittar man rätt bit direkt, allt faller på plats på en gång, ibland letar man och letar, man provar och provar om biten passar, osäkerheten finns där, det måste kanske till nån bit runtom för att man ska veta om det är rätt bit eller inte. Ibland slutar man se, hur man än söker så hittar man inte den bit man ska ha, fast man säkert vet hur den ser ut. Då måste man ta en paus, gå ifrån en stund, göra nånting annat och oftast när man kommer tillbaka så ser man ganska snabbt det man letat efter och direkt känner man - det här var rätt bit. Sen kan det ju oxå vara så att nån bit är borta, men oftast är den inte långt borta, den ligger på golvet eller under duken - det gäller att vidga vyerna, titta lite mera runtomkring!! Ibland går det snabbt att lägga ett pussel och ibland händer det att det lämnas halvfärdigt. Så blev det i år, jag tog nog fram pusslet för sent, vi var så få hemma som hjälptes åt - så jag gav upp till slut. Man behöver vara rätt många som hjälps åt med pussel. Visst är allt det precis som livet, det gäller att få ihop det och att hitta bitar som passar i mitt liv, i vårt liv. Fundera, vända och vrida på tankar, vad känns rätt, ta en paus, en bönestund, prata med Gud om vägledning och plötsligt så anar man hur livspusslet ska se ut. Det är ju en skillnad på pussel och livet, man har ju en färdig bild av pusslet, men livet, det vet man aldrig hur det kommer att se ut. Då är det oerhört skönt att veta- Gud har en plan - han vet hur vårt livspussel ska se ut. Orden från Lukas 10:41 kommer till mig där Jesus möter systrarna Marta och Maria, så säger han "Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket, endast ett är nödvändigt. Maria har valt den goda delen och den ska inte tas ifrån henne" Lita på att Gud har kontrollen!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela